Home en club
Profiel & bestuur
Verenigingsterrein
Nieuws
Agenda
Oefendag feb'2013
Boevendagen
Najaarskeuring 2012
Leden & lidmaatschap
Duitse Herder dag
Geschiedenis
Foto's
Interessante links
Demonstraties
Uit de oude doos

PHV Argus kan helaas geen officiele oefendagen organiseren. Dit vanwege wijzigingen v.w.b. locatie en ontbrekende faciliteiten.

================================================================

4 februari 2012

Door de slechte weersomstandigheden is deze dag slechts voor een klein deel doorgegaan. Twee geleiders hebben de barre weersomstandigheden getrotseerd en hebben toch nog flink wat oefeningen beoefend. De andere deelnemers hebben keurig (terecht ) afgemeld. Het was te gevaarlijk om met dit weer de reis naar PHV Argus te maken. Volgens jaar hopen we op betere omstandigheden. Hopelijk kunnen we dan de inschrijvingen van dit jaar als nog verwachten.

==================

 12 februari 2011 

 

Zaterdag 12 februari j.l. heeft de PHV Argus haar jaarlijkse oefendag georganiseerd. Er waren een aantal bevriende verenigingen van buiten de provincie Zuid-Holland uitgenodigd. Ondanks enige afmeldingen wegens ziekte, werk of andere verplichtingen, bleven we toch met 11 combinaties over. Hieronder bekende en minder bekende “Nederlanders”. De deelnemers waren afkomstig uit verschillende provincies zoals Zeeland, Brabant, Friesland, Noord-Holland, Drenthe, etc. Na een kopje koffie of andere versnapering zijn we rond 09.00 uur gestart met een kort welkomstwoord van onze voorzitter. Er werden 2 programma’s beoefend,  PH 1 en PH 2. De eerste oefening was het zoeken. Dit leverde voor sommige deelnemers wat moeite op. De ondergrond van onze oefenlocatie is n.l. duingebied. De ervaring leert dat dit voor sommige honden erg lastig is. Dit was waarschijnlijk ook de reden dat het voorwerp revieren voor een aantal honden als zeer lastig werd ervaren. De rest van het ochtendprogramma liep naar wens. Na een korte middagpauze zijn we rond 13.30 uur gestart met het stelwerk. De pakwerkers Tjitte Westrik, Edwin de Haan en Koos Streur lieten voortreffelijk werk zien. Hierbij dan nogmaals onze dank aan deze drie giganten. De meeste combinaties lieten bijzonder goed werk zien. Voor sommige leverde deze oefendag nog wel wat leermomenten op. Maar daar was het dan ook een “oefendag” voor.

 

PHV Argus  | antontimmers2010@gmail.com