Home en club
Profiel & bestuur
Verenigingsterrein
Nieuws
Agenda
Oefendag feb'2013
Boevendagen
Najaarskeuring 2012
Leden & lidmaatschap
Duitse Herder dag
Geschiedenis
Foto's
Interessante links
Demonstraties
Uit de oude doos

Zo gauw er weer voldoende animo is organiseren we met groot plezier weer een oefendag voor Bouviers welke in de KNPV actief zijn. Verdere info volgt later.

27 Augustus 2011

Zaterdag 27 Augustus was de datum voor de Oefendag voor Bouviers in de KNPV , wederom hadden wij de deelnemers en publiek van het afgelopen jaar weer gehoopt te ontmoeten.

 

Demostratie Franse Ring

 

Regen  was  de spelbreker voor deze dag, deelnemers kwamen, ook de mensen voor de demonstraties , we waarderen ontzettend de  komst van alle mensen van  ver en zeker  die  van de mensen van over de grens. Bedankt  Karin Carporal en haar clubleden  uit Frankrijk , ook  Willy Adrieaensens en de aanwezige IPO mensen .

 

Ook de pakwerkers Edwin de Haam en Ramidi Bijl bedankt, tevens de clubleden die  een totaal ander ras de gelegenheid geven, Bouviersliefhebbers en hun honden. Er zit meer werk in als een paar emails sturen naar  de deelnemers.

Hier een aantal filmpjes , de site  moet bijgewerkt worden, tijd ontbreekt even.

 

KNPV trainingsdag voor Bouviers                                                                               27 augustus 2011

Op zaterdag 27 augustus j.l. organiseerde de PHV Argus uit Den Haag i.s.m. de Bouvierorganisatie “de Graaf van Vlaanderen” voor de derde maal op rij een oefendag voor geleiders die met een Bouvier in de KNPV actief zijn. Net zoals de voorgaande jaren was er weer  veel belangstelling voor deze dag. Het feit dat “we” tot nu toe al 5 geleiders in Nederland hebben die dit jaar een certificaat PH 1 hebben behaald betekent blijkbaar dat de Bouvier gelukkig weer wat meer in de belangstelling staat bij een aantal KNPV africhters. De laatste jaren was (waren) er n.l. maar een of twee geleiders die een certificaat wisten te behalen

Helaas moesten dit jaar een aantal geleiders afhaken voor deze trainingsdag, dit om verschillende redenen zoals vakanties, ziekte, werk en minder prettige persoonlijke omstandigheden. Daarbij waren ook de weersomstandigheden erbarmelijk te noemen. Regen en onweer waren de gehele dag een storende factor. Waarschijnlijk was dat ook de reden dat er een paar geleiders zonder afmelding verstek lieten gaan.

Niettemin hebben de overige 8 geleiders een fijne oefendag meegemaakt. Deze geleiders waren afkomstig uit alle windstreken van Nederland en zelfs uit België. De ene hond was wat verder in zijn programma als de ander maar dat deerde niet, een ieder kon voldoende aan zijn trekken komen.

Om de pauze nuttig te besteden hadden we een aantal geleiders met Bouviers uitgenodigd die het IPO programma konden demonstreren. Tevens waren er uit Frankrijk 7 mensen en twee Bouviers over gekomen die ons het Franse ring programma voorschotelde. Dit was bijzonder interessant omdat dit programma, ik denk bij de meeste Nederlanders, niet heel bekend is. Het was bijzonder leuk en leerzaam om dit eens van dichtbij te kunnen aanschouwen. Ook was er een hond aanwezig die het reddingshondprogramma demonstreerde,  dit is leuk om te zien en weer eens heel wat anders. Hierbij willen we dan ook graag al deze mensen die hier aan hebben meegewerkt en in het bijzonder de Franse hondensporters die hiervoor 7 uur gereden hadden en ook weer 7 uur terug moesten rijden, ontzettend veel dank zeggen.

Na de pauze waren de KNPV boeven weer aan de beurt om de diverse steloefeningen op hun eigen niveau te laten zien. De pakwerkers, Edwin de Haan en Ramidi Bijl hebben zich enorm in het zweet gewerkt (nat waren ze al van de regen) om het een ieder naar zijn zin te maken. Als een oefening niet geheel goed verliep dan werd deze gewoon nog eens opnieuw gedaan net zo lang tot de geleider tevreden was. Hulde aan deze “helpers” in de goede zin van het woord.

Ook een woord van dank aan de Graaf van Vlaanderen die alle deelnemers en medewerkers  een koffiemok, met daarop het logo van de GvV en van de PHV Argus, uitreikte als herinnering aan deze jaarlijkse oefendag.

Al met al, ondanks het slechte weer en het noodgedwongen afwezig zijn van een aantal “boeven”, was het wederom een zeer geslaagde, gezellige en sportieve dag met echte hondensport. De PHV Argus dankt een ieder voor zijn geweldige inzet, begrip en sportiviteit. Volgend jaar gaan we zeker voor de 4e editie van dit prachtige evenement.

Anton Timmers,                                                                                                                                             Secretaris PHV Argus

 

 

==============================

Eerste deelnemers zijn bekend , wederom een selectie  van mensen uit verre provincies, het Noorden van het land, Limburg en ook wederom België . Gezamelijk  willen wij  de Bouvier weer in beeld brengen en genieten van een dag hondensport in goede harmonie.Heeft U een kennelnaam en een website , dan vermelden wij  graag  de link weer op deze site.

 

Deelnemersnaam van de hondreu/Behaalde Ouders
  teefresultaten 
Arie HartGillroy (Rocco) v.d. CausidicusRi.o. PH1V: Jackson Zielebacherhof
    M: v. Assenrade
Luberto de SwetserHion (Ed) v/d AmorhoeveRi.o. PH1V: Duke v/d Retrohof
    M: Tara
Jan BeldtmanEndoNora v.d. Vlaamse BoefRi.o. PH1V: Bill v.d. Barbiershoeve
    M: Nora v. Assenrade
Arie van RoonBill Freya v/d Wijde PolderRi.o. PH1V: Basco v.d. Deelgaard
    M: FreyaNora v/d Vlaamse Boef
Astrid (Erik) VerhagenBlitzRi.o. PH1Hibram Tessa v Betrupaty
    M: Branda
Hans SchenauRoos v. AssenradeTi.o. PH1V: Gismo v.d. Causidicus
    M: Chilli v. Assenrade
Anton TimmersBuster v.d. Wijde PolderRi.o. PH1V: Roan
    M: FeeNora v.d. Vlaamse Boef
Theo LemmersFeeNora v.d. Vlaamsche BoefTPH1 lofV: Bill v.d. Barbiershoeve
    N: Nora v Assenrade
Erik BoersmaSplinter (Clyde) v.df. AmorhoeveRi.o. PH1V: Duke v/d Retrohof
    M: Tara
Jaap KuijtBrando v.d. Wijde PolderRi.o. PH1V: Roan
    M: FeeNora v.d. Vlaamse Boef
Theo HendriksBlack Jack (Boy) v.d. Fokro HofRi.o. PH1V: Cowboy v.d. Fokro Hof
    M: Action Girl Brid of Herland
Walther MaesAsra (Amo) Freya v.d. Wijde PolderTi.o. PH1V: Drekes Basko
    M: FreyaNora v.d Vlaamsche Boef
     

 

Tevens willen wij  U attenderen op de mogelijkheid  een poster voor Uw clubhuis of andere verenigingen te downloaden. Samen kunnen wij deze dag promoten door deze poster door te geven .

Download poster Oefendag voor Bouviers

Pauzeprogramma

Tijdens de pauze zijn er weer demonstraties uit andere disciplines met bouviers.

IPO door Willy Adrieaensen uit Belgie en  Freddy Stouten verzorgd daarvoor het pakwerk.

 

Willy AdieaensensMonty Nyra v. Caya's HomeRIPO 3V: Bill v.d. Barbiershoeve
    M: Nyra v. Caya's Home
Sylvia MolBrenda v.d. BetrupatyTIPO 3V:   Gidon Nora v.d. Kempkes hoeve
    M:   Nora v.d. Viana Hoeve

 

Franse Ring door Karin Corporal uit Frankrijk met  drie van haar clubleden en een pakwerker.

Door de bovenstaande mensen is het duidelijk  dat  het een dag wordt  met een internationaal karakter, wij  waarderen  het  dat hun  inzet  de Bouvier veelzijdig  in het zonnetje zet.

PHV Argus is blij  met de enthousiaste medewerking van diverse Bouviers minnende mensen die  dit evenement op  hun site heeft  willen vermelden.

www.bouvierpagina.com

Bouvier Dressuurgroep Spijkenisse

Nederlandse Bouvierclub

Als gastheer zullen wij  onze best  doen  alle deelnemers en bezoekers goed te ontvangen , heeft  U ook een vermelding op iw site over onze dag  dan zetten wij  graag Uw link  ook op deze website .

PHV Argus zet zich met  de leden  in om deze dag  weer mooi te maken, diverse leden hebben hun contacten ingezet om media te bereiken, diverse toezeggingen van zowel landelijke als regionale pers, we hopen hondenliefhebbers te bereiken die de Bouvier aan het werk willen zien.

Dit zijn enkele woorden  snel getypt we gaan de gegevens weer optimaal op de site zetten en hopen de links naar de vele mooie foto's en video's ook weer actueel te presenteren.

Voor contact kunt u een mail sturen naar Anton Timmers

Beetje off-topic maar mogelijk wel leuk voor de bouvierliefhebbers hier een aantal oude foto's van PHV Argus met diverse bouviers in actie

 

 

 

klik op foto om te openen

 

 

 

28 Augustus 2010

Onder voor behoud is PHV Argus weer van plan een oefendag te organiseren voor Bouviers die het KNPV programma beoefenen op deze datum .

Wij gaan als club snel kijken of deze datum definitief wordt , graag zien wij de deelnemers weer terug en ook de mensen van de demonstraties , heeft u suggesties geef dit door aan Anton Timmers.

 

 

 

Klik op deze foto en U ziet de fotogalerij welke gemaakt is door Iris Kouwenhoven op deze boevendag

 

29 Augustus 2009

Oefendag voor Bouviers die een KNPV programma beoefenen.

 

 

 


 

 

Het is ontzettend leuk om te zien dat er toch weer, zei dat het zeer langzaam gaat, wat meer Bouviers in de KNPV actief zijn.

Vroeger was dit ras n.l. veelvuldig aanwezig binnen de KNPV, evenals de Duitse Herder en bijv. ook de Boxer.

De Graaf van Vlaanderen probeert hier een bemiddelende rol in te spelen door bijv. een vraagbaak te zijn, contacten met andere organisaties (ook in andere landen) te onderhouden, informatie te verspreiden, etc, etc.

De GvV heeft leden over de hele wereld. Men kan informatie uitwisselen en/of laten plaatsen op de site en in het orgaan. Ook kan men bijv. kennel- en dekadvertenties plaatsen.

Uitslagen van wedstrijden, examens en keuringen worden geplaatst zodat iedere Bouvierliefhebber op de hoogte kan blijven van de resultaten.

Met het organiseren van deze dag wil de PHV ARGUS graag een bijdrage leveren in het stimuleren van de Bouvier als werkhond.

Uiteraard zijn deze honden ook actief in andere sporten zoals de IPO, mondioring, Belgische ring, etc. etc.

Echter 29 augustus stond het KNPV programma centraal.

 

 


 

U was van harte welkom om op deze dag een kijkje te komen nemen bij PHV ARGUS.

De dag begon om 09.00 uur, de eindtijd was rond 15.30 , nadat iedereen zijn oefenmomenten had genomen.


Voor informatie kunt u terecht bij:

Anton Timmers, secretaris PHV ARGUS, telefoon 06-22793563

www.phv-argus.nl

Link voor de Graaf van Vlaanderen

Bouviers in de knvp

Deelnemers van de oefendag met hun kennelnaam door op de kennel naam te klikken beland u mogelijk op de website.              

Rini Dalhuisen        Van Assenrade

Theo Lemmers       Van de Wijde Polder

Willem Driessen

Jan Beldman

 

Jan Wolters

Anton Timmers      Eltons home

Rob Roelofs          Van de Veluwesprengen

Walther Maes  

P.Smets    

Mocht deze informatie niet volledig zijn , wilt U ons dan informeren.

 

 

 

 

Pakwerkers (helpers) : Martijn Eijbersen

                        Marinus Moerland

                        Koos Streur

                        Rogier Arensman.

I.P.O. demonstratie wordt verzorgt door :

Carmen en Freddie Stouten

Elise Lasese

Voor verslag van deze dag zie het nieuws.

foto's van deze dag gemaakt door Iris Kouwenhoven

Bouvier oefendag PHV Argus foto's gemaakt door Rick Cleys

 

 

 

 

 

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
 
<html xml:lang="en" lang="en" xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
 
<head

 

</script>
 
<html xml:lang="en" lang="en" xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
 
<head

 

PHV Argus  | antontimmers2010@gmail.com