Home en club
Profiel & bestuur
Verenigingsterrein
Nieuws
Agenda
Oefendag feb'2013
Boevendagen
Najaarskeuring 2012
Leden & lidmaatschap
Duitse Herder dag
Geschiedenis
Foto's
Interessante links
Demonstraties
Uit de oude doos

 PHV Argus is een club met een rijke historie , die begon in 1937 ,vele malen horen wij van hondensporters in het land verhalen over het verleden. Jarenlang was het trainingsterrein van PHV Argus een gerenommeerd keuringsterrein , er wordt gesproken over de befaamde wildwedstrijden , vele namen worden genoemd. Dit erfgoed hebben wij als club in stand te houden, maar graag willen wij met Uw hulp de herinnering en de vele mooie sportmomenten weten te achterhalen zodat de geschiedenis goed op deze site wordt beschreven. Steeds meer beeld materiaal heeft mijnheer van Soldt ons toegestuurd, zo wordt heel duidelijk dat het een vereniging is met een historie.

Foto van vlak na de oprichting in 1937.

mevr. Nachenius (een van de oprichters)samen met een aantal leden op het terrein naast de spoorlijn Scheveningen Rotterdam in 1937

 

Bovenstaande foto's werden ons toegestuurd door de welbekende oud-voorzitter de Heer J. van Soldt. Mijnheer van Soldt was op de keuring van 16 mei een zeer gewaardeerde gast, en heeft vele hondensporters na jaren weer de hand geschud. De foto betreft de winter van 1958 met op de achter grond de beroemde keet van PHV Argus.

 

Impressie van de leden uit 1973, duidelijk een glorie periode gezien het aantal leden.

Betreffende de historie van PHV Argus hebben wij de toezegging dat de heer van Soldt een soort lezing wil voorbereiden met fotomateriaal. Zo kan de ware historie op deze pagina komen te staan.

Wij zullen zelf enige research moeten doen, maar Uw medewerking stellen we zeer op prijs, hier voor kunt U contact opnemen met het bestuur.

 

Hier enkele foto's welke gevonden zijn in het houten schuurtje achter op het veld van onze vereniging, de vochtige omstandigheden hebben deze foto's aangetast, maar wat  we hebben kunnen digitaliseren willen we U toch graag tonen. Klik hier voor openen van de foto's

 

Wildwedstrijd 1990

Deze slager kwam er niet zonder kleer scheuren van af.

 

Siercertificaat 1961

Gevonden onder een oude foto in een lijst het siercertificaat , welke gemaakt is naar aanleiding van het behalen van een certificaat door dhr. J.H. van Soldt op 28 juli 1961 , behaalde aantal punten 277. De hond Turk was een kruising MechelseXDuitse herder.

tijd heeft de kleur een tikkeltje beinvloed

 

Certificaat van Ashwin

Nogmaals een Certificaat van de heer J.H. van Soldt , toegestuurd door de heer van Soldt.

Deze hond staat ook op de foto's die heden ten dage nog steeds in de keet hangen van PHV Argus.

Menig bezoeker noemt direct de naam van deze hond als de foto bekeken wordt.

Certificaat uit 1972 oude puntentelling.

 

PHV Argus  | antontimmers2010@gmail.com