Home en club
Profiel & bestuur
Verenigingsterrein
Nieuws
Agenda
Oefendag feb'2013
Boevendagen
Najaarskeuring 2012
Leden & lidmaatschap
Duitse Herder dag
Geschiedenis
Foto's
Interessante links
Demonstraties
Uit de oude doos

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

21 juli 2018 heeft Anton meegedaan aan de selectiewedstrijd PH2 van de afdeling Zuid Holland. Hij behaalde daar de derde plaats van de 6 deelnemers met 418 punten. Helaas werden er een paar kostbare punten verloren. Echter het was een mooie dag met super stelwerk van `Loes`.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

29 juni 2018 heeft Anton met zijn Bouvierteef Loes het certificaat PH2 met lof met 416 punten behaald. Dit het derde certificaat van Loes. Dit resultaat is behaald met de hulp van de helpers en de leden van onze club. Hiervoor dank.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

29 en 30 september 2017

29 september heeft Anton met zijn Bouvierteef Loes een mooi certificaat Object Bewaking met Lof behaald met 386 punten. 

30 september heeft Chris met zijn Mechelse herder Kayne een mooi certificaat PH1 behaald met 381 punten

======================================================================================

30 september 2016

Vandaag met onze "Loes Fee v.d. Wijde Polder" keuring PH1 gedraaid bij de PHV" R'dam Zuid. Eerlijk gezegd ging niet alles naar wens. De eerste oefening, sprong over de klimschutting ging niet feilloos. Bij de eerste poging gleed Loes terug van de schutting. Tweede poging was goed. Na het springen (rest was prima) naar het zoekveld. Nummer één verloor veel punten en liep door het zoekveld te dwalen. Wij waren nummer twee en ik zag deze oefening vol vertrouwen tegemoet. Helaas had ik ongelijk. Ook Loes dwaalde door het zoekveld, iets wat ze normaal nooit doet. Resultaat was 5 punten kwijt. Daarna gingen een aantal oefeningen best heel goed. Bij het transport lopen verloren we om onbegrijpelijke reden ook 5 punten. De meeste punten zijn we kwijt geraakt in de middag. Dit door een trainingsfout van mijzelf een aantal weken geleden gemaakt bij het loslaten na een steloefening. We dachten dit in +/-2weken opgelost te hebben, echter op de keuring kwam het probleem terug. Hierdoor verloren we bij het bewaken na het stellen etc. steeds een aantal punten. Helaas. Maar we hielden er 392 over en dat betekent toch een certificaat met lof. We zijn ondanks dit probleempje toch super trots op Loes. Iedereen die geholpen  heeft (o.a. PHV ULO) om dit resultaat te bereiken, HARTELIJK DANK.  Hieronder een paar foto's met dank aan Arwin v.d. Kleij.

 

 

 

 

 

 

 

===================================================================

10 september 2016

Vandaag heeft Chris meegedaan aan de jaarlijkse oefendag van de PHV "de Waker" in Teteringen. Chris heeft een zeer nuttige oefendag afgewerkt op een bloedhete locatie (tussen de maisvelden). Rob en Arwin hebben Chris begeleid. Zo'n oefendag is altijd heel erg nuttig om te zien hoever je staat in het programma. Nietalles ging vlekkeloos, dus zijn er wat punten waarextra aandacht aan geschonken moet worden. Daar zijn de komende maanden weer uitstekend voor geschikt. Wij danken PHV de Waker voor de uitnodiging en de gezellige dag. Volgend jaar hopen we daar weer aanwezig te mogen zijn. Mochten er nog foto's opduiken dan worden deze later geplaatst.

=======================================================================

 

==========================================================================

27 augustus 2016

Vandaag is er een echtpaar uit Duitsland op bezoek geweest bij onze club. Zij wilde graag eens een KNPV training zien.Met name waren ze geintresseerd in het werk van de Bouvierteef "Loes". Dit met een mogelijke aanschaf van een pup van haar van het volgende nest. Na de training waren ze zeer onder de indruk van het KNPV programma en van de aanwezige honden van Chris, Rob, Anton en Leo. Het pakwerk werd gemaakt door Arwin en Chris. Hieronder een paar foto's.

 

 

 

 

Meer foto's volgen nog.

==========================================================================

14 juli 2016

Vorige week heeft ons lid Anton Timmers van de Nederlandse Bouvier Club (NBC) een africhtingsonderscheiding mogen ontvangen. Dit ter ere van het aantal punten wat hij met Bouviers op KNPV keuringen heeft behaald in de laatste 40 jaar. Vanwege dit feit heeft de NBC een verslag gepubliceerd in het clubblad "Bouvier Nieuws". Zie hieonder een kopie van dit verslag.

 

Wij feliciteren Anton met deze onderscheiding.

 

-----------------------------------------------------

Zaterdag 25 juni heeft Anton met zijn Bouvierteef "Loes Fee v.d. Wijde Polder" een oefendag PH1 gedraaid bij de "PHV Eenheid Overwint" in Best. Er waren 16 deelnmers. De eerste oefening was het "zoeken". Hier hadden veel honden behoorlijk veel moeite mee. Loes deed het echter voortreffelijk en startte dus prima. Het ochtendwerk werd verder goed en redelijk snel afgewerkt met ook nog eens lekker weer. Na de pauze werd omstreeks 12.45 uur gestart met het stelwerk, helaas was het toen begonnen met regenen en dat zou de hele middag zo doorgaan. E.e.a. mocht de pret niet drukken. Loes heeft prima stelwerk laten zien. In de afwerking kunnen we nog wat netter werken maar daar hebben we nog even de tijd voor. Ook het terugroepen en schijnstellen werd keurig uitgevoerd.

Hierbij willen wij het bestuur en de leden van de organiserende vereniging, de pakwerkers, de catering en last but not least ons lid Rob van Bommel,die was meegegaan om Anton te begeleiden, bedanken voor deze superdag.

Helaas lukt het niet om de filmpjes die Kitty van Driel gemaakt heeft hierbij toe te voegen.

=====================================================================
30 mei 2016

Afgelopen zaterdag heeft Anton een oefendag afgewerkt bij de "PHV de Bommelerwaard" in Aalst. Zoals aldaar gebruikelijk was deze dag weer super georganiseerd. Alle leden aren actief betrokken bij deze dag als terreinleiding of als verzorging van de catering. Tevens waren er 3 ervaren helpers uitgenodigd, n.l. Elton van Reij, ??? en Yoeri van Driel. Het weer was heel goed te noemen hoewel het wel wat drukkend warm was. Loes heeft zeker een super oefendag gedraaid. Natuurlijk waren er een aantal punten waar nog wat begeschaafd moet worden. Dit soort oefendagen zijn ideaal om deze punten te ontdekken. Bij het stellen waren de aanvalsoefeningen van Loes heel goed te noemen. Anton was dus heel tevreden.

Hierbij wil hij dan ook de PHV de Bommelerwaard, de helpers, alsmede ons medelid Rob van Bommel, die als begeleiding was meegegaan, onwijs bedanken voor deze prachtige dag. Ook onze leden Arwin en Arjan die waren komen supporten bedankt voor jullie steun.

Hierbij wat foto's en video's die door Kitty van Diel, Ajan en Arwin zijn gemaakt. Hartelijk dank ook daarvoor.

https://www.youtube.com/watch?v=K1jKQnTbRIU    stok
https://www.youtube.com/watch?v=ziFc24yXthA      rijwiel
https://www.youtube.com/watch?v=Y_65o24AhhI     schot en werp
https://www.youtube.com/watch?v=9ZRvXT-mvE4    schijn
 
 

 

=================================================================

 

 

2 april 2016

Vandaag heeft Anton Timmers weer aan een oefendag meegedaan met zijn Bouvierteef "Loes". Deze keer bij "PHV de Slpitsing" in Ruckphen. In grote lijnen ging het erg goed. Uiteraard waren er aandachtspunten waar aan gewerkt moet worden, maar daar zijn oefendagen dan ook voor. Deze punten waren al bekend en werden dan ook bevestigd. Positief is dat er geen andere negatieve verrassingen zijn gezien. We zijn dus weer zeer tevreden en willen hierbij de organiserende club, eveneens de pakwerkers Martijn Eijbersen en Arthur Moree hartelijk dank zeggen voor deze mooie, gezellige en zeer nuttige oefendag. Ook wil ik de leden van PHV Argus, die deze dag aanwezig waren om te supporten, hartelijk dank zeggen voor hun steun en belangstelling.

 

 

================================================================

20 maart 2016

Vandaag heeft Anton Timmers een oefendag gedraaid bij de de "PHV de Heidewachter" in Oss. Deze dag wordt jaarlijks rond deze datum door deze club georganiseerd. Het was wederom een gezellige dag. Alles was supergoed geregeld door deze leden van de club. Er waren twee goede algemeen helpers, dhrn. Peters en Hoekstra. Deze mannen werkten volledig zoals de geleiders dit graag wilde. Hier worden de honden beter van. Uiteraard heeft Anton weer wat leermomenten mee naar huis genomen, echter hij is met heel goed gevoel weer naar huis gegaan. Rob van Bommel was aanwezig om Anton te begeleiden. Super dat er begeleiding vanuit de club aanwezig was. Rob bedankt.

 

 

 

2 oktober 2015

Vandaag heeft ons lid "Anton Timmers" met zijn Bouvier "Baggio Zenga de Maitre de Noir v EltonsHome" deelgenomen aan de KNPV PH1 najaarskeuring bij de PHV Rtd Zuid.

Vol met zenuwen begon hij de dag als deelnummer nummer 1 met de springoefeningen gevolgd door het zoeken naar kleine voorwerpen. Dit alles ging prima waardoor de zenuwen al wat minder werden. Echter het revieren naar een groot voorwerp was een heikel punt. Waar Anton al bang voor was werd hier een paar punten verloren. Het vervolg ging eigenlijk geheel naar wens. Na de pauze kwamen de steloefeningen aan de beurt. Baggio gedroeg zich fantastisch, bleef keurig onder appel en liet erg goed werk zien. Bij de oefening terug roepen had hij wel in de gaten wat de bedoeling was. Hij minderde wat vaart in de achtervolging wat, naar later bleek, 3 punten kostte. Totaal een certificaat met lof met 430 punten. Het moge duidelijk zijn dat dit een geweldig resultaat is. Bij deze wil Anton een ieder die op welke manier dan ook heeft geholpen, c.q. meegewerkt aan het bereiken van deze prestatie, onwijs bedanken. Zonder hulp van je medeleden bereik je niets.

PHV Argus feliciteert Anton met deze bijzondere prestatie.

Zie hieronder 3 filmpjes.

De foto komt uit het december nummer van "de Politiehond".

https://youtu.be/Z4l4WueIqlc                        Baggio  Stokstellen

https://youtu.be/spJJ-sF-iQg                        Baggio  Schot en werp
https://www.youtube.com/watch?v=k69S37Z_DNk  Baggio  Rijwiel stellen

 

 

==================================================================================================

13 september 2015

Gisteren 12 september hebben onze leden Arwin en Anton deelgenomen aan de oefendag bij PHV "de Waker" in Teteringen. Voor beide mannen was dit een zeer geslaagde oefendag. Op een paar kleine dingetjes na is alles bijzonder goed verlopen. Rob van Bommel was meegegaan en heeft daar waar nodig heel goed de helpende hand kunnen bieden. Rob bedankt. Hierbij willen wij ook zeker de initiatiefnemer Mario van Miert, zijn medeleden en vooral ook de helpers die super werk afleverde, onwijs bedanken voor deze geweldige oefendag. Helaas zijn er geen actiefoto's gemaakt.

============================================================================================

5

 

 

 

==================================================================================

1 augustus 2015.

Vanavond met de leden van de club (2 konden er helaas niet bij zijn) een super gezellige BBQ gehouden. Dit is weer eens wat anders dan trainen met de honden. Op zo'n avond wordt er uiteraard wel gesproken over de africhting maar ook over veel andere zaken die niets met de hondensport van doen hebben. Je leert elkaar op zo'n avond nog beter kennen waardoor je ook tijdens het oefenen meer begrip voor elkaar kan opbrengen. Bij deze iedereen bedankt voor zijn/haar inbreng op deze avond. We kunnen trots op elkaar zijn.

 

25 juli 2015.

Vandaag heeft ons lid Hendrik Gowrising de selectie (nominatie-) wedstrijd PH2 gedraaid. Als hij 435 punten of meer zou behalen, dan zou dat betekenen dat hij door de afdeling wordt afgevaardigd als deelnemer van de Nederlandse kampioenschappen in . het eerste weekend van september. Het weer was niet best. In het begin ging het nog wel maar vanaf +/- 11.00 uur was het alleen maar storm en regen. Ondaks dat was er best nog wat publiek, dit ook omdat er nog 5 deelnemers waren die voor het kampioenschap PH1 ging strijden. Hendrik draaide met zijn Kaka (Apache) een hele goede wedstrijd. Hier en daar werden een par puntjes gemorst maar dat was niet schrikbarend. De terugroepoefening was hetgene waar we het meest tegen op zagen, echter dit ging ook goed. Het stelwerk was fantastisch en Kaka stond goed onder appel. Na de wedstrijd dus vol spanning wachten hoe de keurmeesters e.e.a. hadden beoordeeld. De uitslag was zeer positief voor Hendrik. 442 punten werden er behaald. Dit betekent dat Hendrik met Kaka gaan deelnemen aan het NK. Een fantastisch resultaat van Hendrik en van de club. Na vorig jaar een lid op het NK dus nu wederom. We zijn trots op Hendrik en op de leden van PHV Argus die meegewerkt hebben om dit resultaat te kunnen behalen. Wij feliciteren Hendrik van harte met deze uitslag en wensen hem alvast enorm veel succes toe in Eindhoven.

 

6 juli 2015.s

Al een tijdje geen nieuws vermeld. Echter vandaag goed nieuws te melden. Ons Lid Hendrik Gowrising heeft deze dag een prachtig certificaat PH2 behaald. Helaas werd tegen de verwachting in de oefening "terugroepen" gemist. Dit kosten 15 punten. Verder werd er hier daar nog 10 puntjes gemorst. Eind resultaat 425 punten. Dus certificaat PH2 met lof. Wij, PHV Argus, feliciteren Hendrik met dit super goede resultaat. Nu op naar de selectiewedstrijd waarschijnlijk 25 juli a.s. Hieronder een paar foto's. 

=========================================================

4 april 2015

Afgelopen week hebben een aantal leden van de club keihard gewerkt aan ons nieuwe onderkomen op ons oefenterrein. We hebben o.a. een nieuwe blokhut bij de al bestaande blokhut geplaatst. Dat dit toch een hele klus was bleek wel aan de tijd die we hier aan kwijt waren. De leverancier van de blokhut was niet alle afspraken nagekomen zodat we hier en daar wat moesten improviseren.  beide hij staat, geverfd en al. Als de verf gedroogd is kunnen we beide ruimtes inrichten c.q. inruimen. Zie hieronder een paar foto´s van onze actieve leden.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

22 maart 2015

Vandaag heeft Anton een oefendag gedraaid bij de PHV "de Heidewachter" in Oss. Ondanks dat er wel puntjes zijn waar aan gewerkt moet worden kunnen we toch wel stellen dat dit een zeer geslaagde oefendag was zowel voor Anton als voor Baggio.

Zie onderstaande links.

http://youtu.be/mda3_HfXdv4        WERP
http://youtu.be/-2Ica-p1ZD8         FIETS
http://youtu.be/KZRI8gCnGsQ         BEWAKEN
 

Helaas is de huur van onze oefenlocatie door Defensie opgezegd. Echter na veel praatwerk, vooral door onze voorzitter, hebben we toch weer een ander plekje nabij onze oude oefenplek kunnen bemachtigen.

We zijn met zijn allen keihard aan het werk om alles weer op orde te krijgen.

====================================================================

 

2 januari 2015

Bestuur en leden van de PHV Argus wenst alle leden van de KNPV die de sport een warm hart toedragen, een super gezond, gelukkig en bijzonder succesvol hondensportjaar toe.

=================================================

6 november 2014

Op de laatst gehouden algemene najaarsledenvergadering van afdeling Zuid Holland van de KNPV is ons lid Eimert v/dr Zwet terecht gefeliciteerd met het resultaat welke hij heeft behaald op de Nederlandse kampioenschappen in Eindhoven.

Tevens heeft PHV Argus van het afdelingsbestuur een tinnen bord en een oorkonde ontvangen vanwege het feit dat onze vereniging afgelopen januari 2012 haar 75 jarig bestaan heeft "gevierd". Zie hieronder de foto's.

 

 

============================================================================== 

27 september 2014

Vandaag heeft Eimert met zijn Kyra meegedaan aan de jubileumwedstrijd van PHV "de Oude Maas" in Barendrecht. Het was een bijzondere wedstrijd waarbij de oefeningen zowel binnen in een fabriekshal als buiten op verschillende locatie's uitgevoerd moesten worden. Het was echt geweldig om mee te maken zowel voor de deelnemers, keurmeesters, pakwerkers als voor het publiek.

Het mooie was ook nog eens dat Eimert deze wedstrijd heeft gewonnen met een punentotaal van 415 punten. Van harte gefeliciteerd Eimert. Hopelijk volgens er nog wat foto´s.

=========================================================

6 september 2014

De uitslag is binnen. Eimert en Kyra zijn op de 8e plaats geëindigd. Uiteraard waren de gemiste 15 punten van het terugroepen en de 10 punten van het bewaken de reden van een lage klassering. Echter het stelwerk van Kyra was formidabel. Het mooie is dat ze daar toch maar mooi hebben gestaan en dat kunnen toch maar weinig KNPV´ers zeggen. Eimert, nogmaals gefeliciteerd namens bestuur en leden van de club.

 

Zie ook onderstaande link.

http://youtu.be/LjZCEbXV3rI

 

 

 

5 september 2014

Yes, vandaag was het DE DAG voor Eimert en Kyra. Zij waren vandaag deelnemers op de Nederlandse kampioenschappen KNPV PH2 in Eindhoven. Het was een bijzondere ervaring voor Eimert en voor ons als leden van de PHV Argus.

Eimert en Kyra lieten fantastisch werk zien. Het was jammer dat de oefeningen bewakenvan een voorwerp en de oefening terug roepen de mist in gingen. Dat kost waarschijnlijk een podiumplaats. Eimert wij als leden van PHV Argus zijn trots op jullie. Welke einduitslag het morgen ook wordt, het maakt niet uit, het was GEWELDIG.  Hieronder een paar foto´s.

 

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Eimert heeft bericht ontvangen van het HB van de KNPV. Hij is met zijn teef Kyra op vrijdag 5 september ingedeeld als deelnemer PH2. Hij zal werken onder nr. 11.

Eimert is namens de afdeling Zuid Holland afgevaardigd om de afdeling te vertegenwoordigen op de Nederlandse kampioenschappen van de KNPV v.w.b. het PH2 programma.

De leden van de PHV Argus wensen hem ontzettend veel succes toe.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

26 juli 2014

Vandaag heeft PHV Argus op verzoek van het bestuur van de afdeling Zuid-Holland de nominatie (object) en de selectiewedstrijd PH2 georganiseerd. Het kampioenschap PH1 ging niet door vanwege te weinig inschrijvingen. Heel spijtig.

Ondanks dit dus toch 2 deelnemers die de nodige punten wilde verzamelen om straks in september mee te kunnen doen op het Nederlands kampioenschap in Eindhoven.

Ons lid Eimert van der Zwet draaide het PH2 programma. Dit met groot succes. Met 445 punten (van de 450) voldeed hij met Kyra ruimschoots aan de eis om door het afd. bestuur afgevaardigd te worden naar het NK PH2 op 5 of 6 september a.s. Een geweldige prestatie. Namens bestuur en leden van harte gefeliciteerd en alvast heel veel succes toegewenst in Eindhoven.

De tweede deelnemer was H met Kaka (Apache). Hij draaide de nominatiewedstrijd Object bewakingshond. Kaka heeft weer laten zien dat hij uit het goede hout gesneden is. Een geweldige imponerende hond. Helaas heeft deze combinatie wel wat punten verloren. Resultaat was 381 punten. Nu is het afwachten of dit genoeg is om bij de beste 8 van Nederland te eindigen. In dat geval kan ook Hendrik meedoen aan het NK in Eindhoven.

Ondanks slechts twee deelnemers was er toch nog wat publiek op deze wedstrijd afgekomen. Wij als PHV Argus bedanken de deelnemers, keurmeesters, pakwerkers en publiek voor deze mooie en geweldig sportieve dag. Ook was het prachtig weer en dat is toch ook mooi meegenomen. Hieronder een paar foto's die door Iris Kouwenhove zijn gemaakt.

 

 

 

 

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

5 juli 2014

Vandaag was de zomerkeuring van de KNPV afdeling Zuid Holland.

Eén van de deelnemers was ons lid Eimert van der Zwet. Hij ging met zijn X DH/HH Kyra op voor PH2. De keuringsdag verliep prima. Helaas soms wat heftige buien maar later ook weer wat zon. Eimert en Kyra hebben deze dag laten zien dat ze uit het goede hout zijn gesneden. Over het algemeen gingen de oefeningen zoals het moet en werden ze, zo bleek later, ook met de volle punten gewaardeerd.

Helaas waren er twee oefeningen die niet geheel goed verliepen. A het bewaken van het rijwiel. Hier liep de pakwerker net wat anders dan dat wij (en Kyra) gewend zijn waardoor Kyra dit niet begreep en dus ook niet inbeet. Weg 10 punten, altijd jammer. Bij de laatste oefening het schijnstellen dacht Kyra tijdens het transport wat daarna volgt de oefening zelf maar verder in te vullen zonder commando van de baas. Gevolg was een verlies van 30 punten Dat is een aderlating.

Des al niettemin toch een Certificaat PH2 met lof met 406 punten. Nu op naar de selectiewedstrijd op 26 juli op onze eigen locatie.

Eimert, namens bestuur en leden van PHV Argus: Van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

====================================================================================================

 

 

 

 

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

17/04/2014

Eén van de jongste aanwinsten. Dexter van Petra

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

 

4 verschillende rassen op een rij tijdens het oefenen (afliggen). Van links naar rechts, Kyra, Zorro, Kaya en Baggio.

 

 

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

5 april

Vandaag met 2 clubleden een oefendag gedraaid bij de PHV "de Splitsing" in Rucphen. Zowel voor Lynn met haar Kaya als voor Anton met Baggio was het een leerzame dag. We hebben veel positieve dingen gezien maar ook nog oefeningen waar nog stevig aan gewerkt moet worden. Het was niet alleen een nuttige dag voor de honden en geleiders maar ook een bijzonder gezellige dag met prachtig mooi weer.

We danken de club PHV "de Splitsing" en haar leden voor de geweldige organisatie en verzorging. We komen graag nog eens terug in Rucphen.

Hierbij 2 foto´s. De rest is te zien op www.bijtwerk.nl

===========================================================================

19 januari

Gisteren 19 januari weer een fijne trainingsdag gehad op de club. We hadden bezoek van Martijn Eijbersen met Iris en Bas + de leden van PHV DES. Met Martijn afgesproken dat hij enige malen bij ons komt oefenen. Dit is goed voor de jonge honden. Die maken dan een "vreemde" helper mee die ook nog eens keihard werkt om jonge honden sterker te maken. Hieronder een video als voorbeeld.

http://youtu.be/TwrdZR-3kqM

=======================================

 6 januari

Gisteren heerlijk op de club geoefend met onze hondjes. Het weer was prachtig en alle aanwezige hadden er zin in.

Ook is er het e.e.a. op de gevoelige videocamera vastgelegd. Druk op onderstaande linken op deze te bekijken.

http://youtu.be/QSAc50Tptz8       Kyra rijwielstellen 

http://youtu.be/t9fKEmNKWUM     Puppy van Adem leert bijten

http://youtu.be/SLSrauQNUJk      Kaya stokstellen 

http://youtu.be/qxJjMIOUf70       Baggio stok stellen 

http://youtu.be/HY1ZeThM42E      Nikki van Leo Kok leert bijten

http://youtu.be/oWuXXIdUTZk      Max voorwerp/man revieren

  

=======================================================================================================

28-09-2013

J.l. zaterdag de 28e was het dus zover. Nog wat fris in de ochtend maar de rest van de dag geweldig mooi weer. 7 deelnemers op deze wedstrijd waaronder dus Eimert met zijn Kyra.  De oefeningen werden allemaal zeer behoorlijk tot zeer goed uitgevoerd. De oefening "stil zijn" is voor Kyra altijd erg lastig en dat bleek nu dus ook weer. Helaas 0 punten voor deze oefening. Verder werden er nog een paar kleine puntjes verloren. Het resultaat mocht er zijn. 404 punten zonder waterwerk en daarmee een 4e plaats. Mooi werk en een bijzonder gezellige dag in Clinge.

Meer foto's volgen nog.

Zie alvast onderstaande link voor de foto's van deze wedstrijd.

https://plus.google.com/photos/115256929789721613374/albums/5929715343867077121

 

========================================================

20-09-2013

Zaterdag 28 september doet ons lid Eimert van der Zwet mee aan de jubileumwedstrijd van PHV Saeftinge in Clinge (Zeeland). Wij wensen hem samen met Kyra veel succes toe.

========================================================

27 juli 2013

Zaterdag 27 juli is er bij PHV Argus  o.v.v. het afdelingsbestuur het kampioenschap PH1, de selectie PH2 en de nominatiewedstrijd Object bewakingshond voor Zuid-Holland gehouden.

Er waren 4 honden PH1, 2 PH2 en 1 object die zich deze ochtend inschreven bij de keuringscomissie welke bestond uit E. Kluiters (vz), D. de Koninck en W. Sterk. De helpers waren deze dag William Warmedam en Dennis van Hoorn.

Het was een zeer geslaagde dag met prachtig weer (m.u.v. één buitje). De honden hebben alle zeer goed werk laten zien. Dat geldt ook voor de helpers die met dat mooie weer het toch best zwaar hebben. Complimenten voor hun werk. Dat geldt ook voor de aanwezige leden. Zonder inzet van de clubleden is het geen doen zo'n wedstrijd te organiseren.

Rond 16.00 uur was de wedstrijd afgelopen en gingen de keurmeesters aan het rekenen en tellen. Na ongeveer een uur waren ze het met elkaar eens en werden de punten bekend gemaakt.

PH1 H   + nominatie met Apache met 404 punten
3e: Henk Gouweleeuw met Roy met 404 punten
2e: Steef Suik met Eros met 433 punten  en                                                                                                                               1e: Kampioen 2013: Peter van Lieshout met Gajes James met 440 punten. Dit betekent zo goed als zeker dat Peter mee mag doen aan de Nederlandse kampioenschappen in Eindhoven het eerste weekend van september

Selectie Politiehond II:
Ad Boone met Milan voor de afdeling Zeeland: 442 punten
Frank Rotscheid met Arie voor de afdeling Zuid Holland: 449 punten

Beide heren zullen hun afdeling op de Nederlandse kampioenschappen vertegenwoordigen.
 
Nominatie Object bewakingshond:
Eimert van der Zwet met Kyra: 394 punten. Helaas betekent dit zo goed als zeker dat Eimert niet zal worden uitgenodigd voor het NK. Neemt niet weg dat deze combinatie weer geweldig werk heeft laten zien. Van veel mensen hoorden we dat ze Kyra de beste steller van de dag vonden. Dat is toch een mooi compliment.

 

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

9 juli.

Afgelopen zondag hebben wij, een aantal leden van PHV Argus, weer een demo gegeven in Schiedam. Dit is de derde keer op rij dat we dit tijdens de "Dog-Day" mochten doen. Het weer was stralend (eigenlijk wat te warm maar daar klagen we niet over) en de demonstratie's waren weer zeer geslaagd. Het publiek was enthousiast en wij uiteraard ook. Ramidi, de plaatselijk visspecialist, in het pak. Eimert met Zorro (van Ramidi), Lynn met Kaya, Leo met Sjeff, Roy met Bikkel en Anton met Baggio en Loes hebben het publiek laten zien wat onze training zo ongeveer inhoud. We hebben weer genoten en zijn bij deze al weer uitgenodigd om volgend jaar weer het e.e.a. te komen demonstreren. Enige foto's en filmpjes worden binnenkort toegevoegd.

==================================================================

Op 27 en 28 juli wordt er bij de PHV Argus gestreden om het Kampioenschap PH1 van Zuid-Holland.

Tevens is er dan ook de selectiewedstrijd PH2 en kunnen deelnemers welke PH1 draaien deze wedstrijd als nominatiewedstrijd gebruiken. Ook ons lid Eimert van der Zwet  is dit weekend deelnemer en draait zijn Kyra de nominatiewedstrijd Object Bewakingshond.

Eimert alvast veel SUCCES toegewenst.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

26 mei 2013

Vandaag hadden we geen pakwerker tot onze beschikking. Hoewel?????

Zie hieronder ons nieuwe talent. Jawel onze Lynn in het pak en dat zonder enige vrees. Knap hoor.

 

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

5 mei 2013

Vandaag hebben we gasten op onze vereniging ontvangen. PHV D.O.L. was aanwezig met een aantal leden en Rob Neef kwam ook even aanwaaien. We hebben heerlijk kunnen trainen waarbij we, tja wat een weelde, zelf 3 man in het pak hebben gehad.

Freek heeft heel wat foto´s geschoten. We hopen dat hij er ons een paar wil toesturen zodat we die op deze site kunnen plaatsen.

Wordt vervolgd.

 

 

24 maart 2013

 

 

 

 

Vandaag hebben Leo Kok en Marcel van Spreeuwel deelgenomen aan een oefendag in Oss bij de PHV "de Heidewachters". Het was vandaag verschrikkelijk koud. Echter het was ook een zeer nuttige oefendag waarbij zowel bij Sjeff als bij Max van alles beter kon maar er ging ook ontzettend veel goed. We hebben gezien dat beide honden de kwaliteit hebben om een mooi certificaat te halen. De ervaring die beide honden maar ook zeker beide geleiders vandaag hebben opgedaan is zeer nuttig en belangrijk. We gaan met deze ervaringen verder oefenen richting een keuring. Hierbij een paar foto´s en video´s.

Anton
http://youtu.be/H6p03UYYuDU Transport Leo
http://youtu.be/dXsmjvjnqjg Transport Max2
http://youtu.be/5vrZ5sLos3c Transport Max
http://youtu.be/vXvii09iJLo Marcel stokstellen

http://youtu.be/MDsTpF7M128 Rijwiel volgen Leo
http://youtu.be/N314XFepN6Q Volgen Max
http://youtu.be/nTLFxpVfluM Rijwielvolgen Max
http://youtu.be/pCyOJN3NVMY Voedselweigeren Max
 

 

 

 

 

 

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

3 maart 2013

Zo maar een zondagse oefendag. Van een paar honden een filmpje gemaakt. Leuk om het verschil te zien tussen jonge honden die pas beginnen in de sport en een reeds gecertificeerde hond. Zie onderstaande links.

http://youtu.be/PRzI6KzcfL8 Baggio kistrevieren

http://youtu.be/xOPi7ISEwEA Baggio achteraanval

 
http://youtu.be/UvHP-cfvgnc Baggio vooraanval
 
 
http://youtu.be/0X-v4dqUaSI Loes achteraanval
 
 
 
http://youtu.be/hdFmHr-FoEI Kyra smokkelaarscene

http://youtu.be/sJ0jYoqQCIo KAYA stokaanval

Binnenkort hopelijk weer een paar filmpje van andere honden binnen de club.

 

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

10 februari 2013

Omdat er in deze tijd weinig te melden valt omdat er in de winterperiode geen keuringen, wedstrijden of andere bijzonderheden georganiseerd worden, zomaar een paar foto´s die op zondag tijdens het trainen door Patrick zijn gemaakt. Zoals hij vermeldde, ondanks de sneeuw hebben we lekker en nuttig kunnen trainen.

 

 

=============================================================================

7 oktober 2012

Vandaag de derde en de laatste dag van de najaarskeuring op onze vereniging. Zoals reeds vermeld was het vandaag dus met nog 5 andere deelnemers de beurt aan ons clublid Ramidi met zijn zwarte duitse herder "Zorro". Deze laatste dag was het fantastisch weer, geen druppel regen en regelmatig kwam er een lekker zonnetje te voorschijn. Het zomnnetje scheen in dubbel opzicht ook voor Ramidi. Deze heeft n.l. een prachtig cerificaat met lof met 419 punten behaald. Van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat. Zo heeft PHV Argus een vermoeiende periode achter de rug, echter 4 leden van de club hebben 4 prachtige certificaten behaald. We zijn dus moe maar ontzettend voldaan.


http://youtu.be/PZLz4HuxpXg stok

 

http://youtu.be/yuA4jFib0so achteraanval

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°
 

6 oktober 2012

Vandaag hetzelfde beeld wat betreft het weer. In de ochtend veel regen, later vanaf ongeveer 11 uur prachtig weer, dus droog. Deze dag 8 deelnemers. Hier en daar teleurstellingen maar ook mooie resultaten. Van onze club behaalde Jaap Kuijt met zijn Brando een mooi certificaat met 397 punten. Anton was met Buster de beste van de dag. Met Buster behaalde hij een goed resultaat, n.l. 409 punten, dus certificaat PH1 met lof. Een mooie opsteker voor deze twee BOUVIERS. Morgen is het de beurt aan Ramidi met zijn Duitse herder `Zorro`. Hopelijk kunnen we dan ook wat foto´s plaatsen. Jaap en Anton, gefeliciteerd en Ramidi, succes morgen.

 http://youtu.be/RJfhPxeqX2k        zwemmen 

 

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

5 oktober 2012

Vandaag was het dan zover. De najaarskeuring van de KNPV in de afdeling Zuid Holland. De dag begon zeer regenachtig. Dat was al een aantal dagen zo maar we hadden echt gehoopt en geduimd voor beter weer. Misschien heeft dat toch geholpen want in de loop van de dag werd het weer steeds beter. Zelfs de zon kwam af en toe door. Ook de uitslag voor onze Eimert was zeer zonnig. Hij behaalde vandaag een prachtig certificaat Object Bewakingshond met lof met 401 punten. Eimert van harte gefeliciteerd. Morgen weer een nieuwe dag, dan gaan Jaap en Anton proberen het certificaat PH1 te behalen met hun bouviers Brando en Buster.

  

 

 

Morgen hopelijk weer goed nieuws.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

2 oktober 2012

Vanwege diverse omstandigheden is er een tijdje geen nieuws vermeld op deze site. Het laatste nieuws is dat wij a.s. vrijdag, zaterdag en zondag die najaarskeuring van de afdeling Zuid/Holland organiseren. Ook wel bijzonder is dat onze club ook 4 deelnemers op deze keuring heeft. Op vrijdag gaat Eimert proberen een mooi certificaat Object bewakingshond te behalen. Jaap en Anton gaan op zaterdag en Ramidi op zondag trachten het certificaat PH1 te behalen. Ook wel vermeldingswaardig is dat deze heren met 3 verschillende rassen werken, n.l. 1 kruising duitse-hollandse herder(vrijdag), 2 bouviers (zaterdag) en 1 duitse herder (zondag).

We hopen op mooie keuringsdagen en mooie resultaten voor alle deelnemers (zie de site van KNPV van Zuid Holland v.w.b. de deelnemerslijst).

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

28 juli 2012

Vandaag, twee weken na het behalen van zijn certificaat, heeft Eimert met zijn Kyra deelgenomen aan de Zuid-Hollandse kampioenswedstrijd PH1. Het was een spannende dag, het was dan ook moeilijk te voorspellen wie de nieuwe kampioen van Zuid-Holland zou gaan worden. Dit werd Willem van Rijswijk die 439 punten behaalde. Gefeliciteerd namens PHV Argus. Uiteindelijk heeft Eimert een prachtige 4e plaats behaald met 433 punten. Iets om trots op te zijn. Nu maar in training voor het certificaat Object bewakingshond komende oktober.

 

 

 

 

 

 

=============================================

14 juli 2012

 

Vandaag was de zomerkeuring (nou ja "zomerkeuring") bij de PHV Roda in Bergschenhoek. 10 deelnemers, 8 PH1 en 2 Object. Eén van de deelnemers was ons lid Eimert van der Zwet met zijn teefje Kyra. Ondanks de pech dat Kyra bij de oefening schijnstellen tegen de pakwerker aansprong (heeft niet gebeten), dus deze punten kwijt was, heeft Eimert een mooi certificaat met lof behaald met 405 punten. Wij feliciteren Eimert met dit prachtige resultaat en wensen hem veel succes toe met Kyra op weg naar de volgende wedstrijden c.q. certificaatskeuringen. Vermeldingswaardig is ook dat nagenoeg alle leden van Argus aanwezig waren om Eimert te supporten. Zelfs Koos die maar 2 uur had geslapen en Kees die eigenlijk helemaal niet had geslapen i.v.m. hun werk waren de hele dag aanwezig. Sjappo

Eimert, nogmaals  van harte gefeliciteerd !!!!!!!!!!.

Patrick en Linda hebben een paar foto's gemaakt. Zie hieronder.

 

Corné en Esther hebben het e.e.a. gefilmd. Zie hier het resultaat.

http://youtu.be/ahXP33HbLFM bewaken
//youtube.com/watch?v=G1xsnui1TGQ schot en werp
//youtube.com/watch?v=A9FLlFOWwJM stokaanval     //youtube.com/watch?v=7tYCTBj7w4A rijwiel

========================================

 11 juli.

A.s. zaterdag 14 juli is er weer een keuring in Zuid Holland en wel bij de PHV Roda te Bergschenhoek. Eén van de deelnemers is ons lid Eimert van der Zwet. Hij gaat samen met Kyra op voor het PH1 certificaat. Wij, bestuur en leden van PHV Argus wensen Eimert enorm veel succes toe. Hopelijk kunnen we het weekend een moi verslag met een mooie uitslag op deze site plaatsen.

========================================

1 juli 2012

Vandaag hebben wij, de leden van PHV Argus, een demonstratie met onze honden gegeven in Schiedam. Dit op verzoek van een winkeliersvereniging aldaar. Plaats van handelen was het plaatselijke "het land van belofte", een mooi podium waar het rijkelijk aanwezige publiek heel goed onze demonstratie kon bekijken. Deze dog day had diverse elementen zoals het laten zien van allerlei rassen en een poging om een record te breken met het aantal aangemelde chihuahua's. E.e.a. werd aan elkaar gepraat door de bekende Martin Gaus. Onze demo werd uitgelegd door onze "Jaap". Al met al was het publiek zeer sportief en enthousiast. Zij konden de demo's bijzonder waarderen en lieten dit merken door regelmatig te applaudisseren. Een woord van dank aan de deelnemende leden en speciaal aan Ramidi die het zware (pak)werk voor zijn rekening heeft genomen 

 

 

 

 

 

==================================================== 

25 mei 2012

 Vandaag was de eerste dag van de voorjaarskeuring 2012 van Zuid Holland. Van onze vereniging waren 2 leden die zich hiervoor hadden ingeschreven, n.l. Ramidi en Koos. Helaas moest Ramidi zich terugtrekken vanwege een blessure van  zijn trouwe vriend Zorro. Koos heeft de vereniging echter zeer goed vertegenwoordigd. Hij behaalde met zijn  Max en bijzonder goed resultaat. Een certificaat Object Bewakingshond lof met het mooie aantal punten van 369 is zeer goed te noemen.  Koos, namens alle leden van PHV Argus,  van HARTE GEFELICITEERD.     

 Corné heeft het e.e.a. gefilmd, 2 filmpjes hebben we hier alvast onder gezet.

http://youtu.be/hyzm-EDu3z4 stokstellen schot en werp http://youtu.be/tS9V9IUXLMA

 Zie ook onderstaande foto's.

Met dank voor de foto's die zijn gemaakt door Iris van Kouwenhove.

 

 

 

 

=============================

14 april 2012 zijn in de middagpauze van de finalewedstrijd van de JHC de diploma's van de laatst gehouden BKD cursus uitgereikt. Bij de 18 geslaagde hondensporters zaten ook 2 Argusleden, t.w. Ramidi Bijl en Anton Timmers. Van harte gefeliciteerd.

Voor de laatst genoemde was dit niet het enige. Voor bewezen diensten t.a.v. de afdeling Zuid Holland, o.a. 15 jaar bestuurslid, werd aan Anton, namens het bestuur, door de secretaris Jaap van der Steen, de Ziveren Speld uitgereikt. Anton is bijzonder verguld met deze speld en dankte een ieder en in het bijzonder zijn (ex) medebestuursleden voor deze erkenning

=============================

Vandaag 14 april heeft Ramidi deelgenomen aan de finale van de JHC. Dit was een hele leuke wedstrijd met 7 goede honden. Bijna alle honden lieten hier en daar wel een steekje vallen. Ook Ramidi verloor helaas kostbare punten. Al met al was deze JHC bijzonder leerzaam en hopen we dat Ramidi met Zorro straks in mei een super keuring gaan draaien. PHV Argus feliciteert Sjaak Bijl met de 1e plaats welke hij heeft behaald tijden deze JHC.

==============================

Helaas hebben 3 van onze aspirantleden te kennen gegeven dat zij tot hun spijt niet langer bij ons kunnen trainen. De reden is dat zij verhuizen naar andere provincie's. Wij wensen Michelle, Robbie en Sam heel veel succes en sportplezier toe bij de verenigingen waar zij zich nu gaan aanmelden.

==============================

A.s. zaterdag 14 april doet Ramidi met zijn Duitse Herder "Zorro" mee aan de finale van de Jonge Honden Competitie van Zuid Holland.

Deze wordt gehouden bij de PHV RODA. Adres is Bunzingpad te Bergschenhoek. Wij wensen Ramidi onwijs veel succes toe. Uiteraard zou het leuk zijn als hij veel supporters kan begroeten tijdens deze finale.

==============================

31 maart was de dag dat er 4 van onze leden een oefendag afwerkte bij een andere vereniging. Ramidi en Corné deden mee aan de "Duitse Herderdag" in Ruckphen. Beide combinatie's hebben naar grote tevredenheid getraind.

Jaap en Anton deden mee aan een trainings dag voor Bouviers in Persingen (bij Nijmegen). Ook zij hebben een hele goede oefendag achter de rug waarbij de honden zeer goed werk hebben laten zien. De leden van de organiserende club en het publiek waren zeer lovend over Brando en Buster. 

Natuurlijk hebben Ramidi, Corné, Jaap en Anton punten gezien waar ze aan kunnen werken, dat is dan ook het grote nut van zulke oefendagen.

Op naar de volgende oefendag(en).

 

 Zie ook de youtube links

http://youtu.be/LJUBm8EE8Ls   BUSTER stok

http://youtu.be/BuJFc_8bYsU    Buster werp

http://youtu.be/y-Mp3wcUtWM   BUSTER rijwiel

http://youtu.be/WUE33_CacCk   BRANDO werp.

 

====================================================================================================

 

Zaterdag 24 maart 2012

Op deze dag werd de tweede dag van de JHC 2010 gehouden. Deze keer was PHV de Vrijheid uit Nieuwveen de organiserende club. Ramidi is weer met veel enthousiasme begonnen aan deze dag. Er waren een paar oefeningen die niet helemaal verliepen zoals hij gewenst had, echter het was wederom een zeer geslaagde en leerzame dag. Met 277 punten in de pocket gaan we weer denken aan de finale op 14 april bij PHV Roda te Bergschenhoek.

Zie onderstaande you-tube video's.

http://youtu.be/pFWnYwE5G-Q

http://youtu.be/5Ax8uKaSM9A

==================================

Zaterdag 10 maart 2012

Vandaag was het examen van de BKD cursus Zuid-Holland van 2012. Alle 18 deelnemers zijn geslaagd. De score was gemiddeld zeer hoog. Van onze club deden er ook 2 leden mee aan deze cursus t.w. Ramidi Bijl en Anton Timmers. Zij scoorde een 9 1/2 en een 10. Iets waar we best trots op zijn. Namens de leden van harte gefeliciteerd. Hieronder een groepsfoto van de deelnemers en onze "leraar" Jaap van der Steen.

Jaap ook jij van harte bedankt voor jouw prettige en duidelijke wijze van lesgeven aan deze gemotiveerde en gezellige groep.

 

 

=======================

Zaterdag 3 maart 2012;

Vandaag heeft Ramidi Bijl deelgenomen aan de eerste dag van de JHC van 2012. Deze dag werd gehouden bij de PHV Elvado in Dordrecht. Ramidi heeft met zijn Duitse Herder "Zorro" een goede en leerzame dag beleefd. Hier en daar werden een paar puntjes verloren, echter hij deed vooral mee om zelf veel te leren en ervaring op te doen. De 10 voor de wijze van voorbrengen en de 10 voor het algemeen appel bewijzen dat hij goed bezig is. Met deze ervaring kunnen we verder werken naar een goed resultaat tijdens de volgende wedstrijd. Tevens kijken we hoopvol vooruit naar de meikeuring. Ramidi SUCCES!!.

=============

 

 Zaterdag 27 Augustus (b)oefendag voor Bouviers

Deelnemers uit het hele land, pakwerkers  aanwezig, drank  en eten  georganiseerd, deelnemers verdwaald  door  navigatie problemen, late start.

Weersinvloeden die  het publiek  thuis deed blijven.Sportbeleving is mooi geweest. Demonstratie werden  goed gegeven , leuk  de bouviers te zien werken.Het publiek  heeft IPO gezien en  franse Ring ,  spectaculair spel Karin Corporal uit Frankrijk met  drie van haar clubleden en een pakwerker. Beter verslag  volgt  nog op andere pagina met  foto's.

Zaterdag 13 Augustus Bezoek en trainen op  nieuwe locatie PHV DOL

PHV DOL heeft ons als bevriende vereniging uitgenodigd op hun nieuwe locatie, als PHV Argus complimenteren wij  PHV DOL wat  zij  daar in korte tijd hebben neergezet.  Herman heeft met zijn leden het  terrein ingericht om goed te kunnen trainen , hindernissen staan er weer , grasgelegd,  stellaan gemaakt  tegelpad gelegd en een mooi terras.

Locatie  waar een hond goed kan worden afgericht, fijn dat een KNPV vereniging  goed door kan na verlies van  terrein.

Startend met een lekkere bak  koffie is de dag begonnen, als gastheer heeft  PHV DOL de planning  door gegeven  en de mensen gingen van start, springen en zoeken en revieren alles was mogelijk, ondanks  dat  Herman met  zijn leden  het ochtend programma  door de weeks doen.

Het middag programma had als acteurs op het veld  Piet en Daan die het pakwerk verzorgde, goed verdeeld werd in groeizame buien  het werk gedaan.De honden van PHV Argus , Bas met Max  , en Eimert met  Kyra , en Anton met Buster , hebben een aantal oefeningen met goed resultaat kunnen doen.  De inzet van de leden van DOL en Argus  wisselde elkaar  mooi af  , fijne harmonie.

Zien  hoe  elke  vereniging  een werk en africhtingsmanier heeft  was het  een leuke middag  die  afgesloten werd met  de befaamde  gehaktballen, iedereen ging naar huis met "ballen in zijn buik  " . Fijne middag hondensport , goed georganiseerd door  PHV DOL , we hopen elkaar  snel weer  te treffen op  het  trainingsveld.

Zondag 5 juni Demonstratie Schiedam "Dogday"

Schiedam stond zondag 5 Juni  in teken van honden en hun eigenaren, vele kraampjes met honden artikelen vulden het centrum van Schiedam op deze koopzondag.

 

klik op de foto voor meer foto's

 

 

Als vereniging waren wij  uitgenodigd door het Stadsmanagement voor een demonstratie te geven betreffende politie honden.

 Zaterdag 23 april Diploma uitreiking BKD

Tijdens de jongehonden competitie werd bij Rotterdam-Zuid in de middagpauze de diploma's uitgereikt voor de Basiscursus KNPV Dresseur. Meeste gediplomeerde waren aanwezig, voor PHV Argus waren Eimert van der Zwet en Joop de Gruijter de gelukkige die het diploma in ontvangst konden nemen.

16 april Technische middag

Na een ochtend intrainen voor de keuringshonden waarin diverse leden zich weer hebben gezet voor de mensen van andere clubs, zijn Eimert en Joop na sluiten van de kantine vertrokken naarRotterdam-zuid voor het door nemen van de wijzigingen en aandachtspunten voor de programma's Ph1 Ph2 en Object.

Hans Franken en Danielle de Koninck gaven juiste uitleg in begrijpelijke taal en de dialoog met andere was klaar en duidelijk.

Onderdelen veranderen en geven weer andere dimensie aan onze sport, clubs zullen zich weer moeten verdiepen in de nieuwe regelementen, leden moeten zich er ook weer in verdiepen.

http://www.knpv.nl/  kijk in de bovenbalk bij reglementen

27 Maart Oefendag PHV de Heidewachter te Heesch

26 Maart Oefendag voor Duitse Herders in de KNPV , PHV de Klokkenberg , Rijen

26 Maart Oefendag voor Bouviers in de KNPV , PHV de Trouwe Vriend , Hulshorst

12 Maart Oefendag PHV de Trouwe Helper te Geffen

Zaterdag 12 maart de eerste van een cyclus oefendagen in het Brabantse land , gastvrije club met organisatie talent.

Netjes op tijd gearriveerd, tijd voor een bakje koffie en vriendelijke begroeting. Na de opening door de voorzitter aan de slag, Eimert met zijn jonge kruising Duitse HerderX Hollander nam soms een stapje terug , oefenen wat je kan en er echt een oefendag van maken. Kyra is een slim hondje en  wist  de revieroefeningen goed te doen, de andere situatie toonde dat ze ondanks het uit trainen haar werk deed, soms iets alert door "vernieuwde" indrukken , maar zeker bevestigd in haar werk.

Ochtend programma goed afgesloten , tevreden beeld met zoeken en volgen , voedselweigeren en bewaken niets bijzonders , zelfs stil zijn goed voor deze temperamentvolle hond.

Middag programma startte na een heerlijk pittig erwtensoepje, goede gewoonte van deze club.

Ook de middag was goed voor Kyra en Eimert , fraai beeld voor een hond van deze leeftijd , de gekozen weg van Eimert geeft resultaat , strak werken , mooie schijn  en kleine dingen om op door te werken.

Afdeling vier is ook altijd een prettige afsluiting in Geffen , leuke prijzen bij de verloting en genoeg te drinken en eten en gastvrije gesprekspartners.

Als PHV Argus lid is zo'n dag elke keer weer sport  en ontspanning, een goede reden om de afstand te rijden en daarna ook tevreden naar huis te kunnen zelfs op zondag pas.  Gastvrijheid ten top.

Examen Basiscursus KNPV Dresseur 5 maart 2011

Zaterdag 5 maart was de kantine van PHV Argus na 4 zaterdagen als lesruimte te hebben voldaan de locatie om als examenruimte dienst te doen.

Jaap van der Steen en Ad Boone hebben op een goede manier een groot aantal leden van diverse KNPV verenigingen uit Zuid-Holland de kennis betreffende de africhtingsmethodieke en de leersystemen die goed werken voor een hond bij gebracht.Twee mannen die elkaar op een goede manier aanvulde en de vele lesstof op een prettige manier vertelde en de theorie aanvulde met  praktijk voorbeelden zodat het aangenaam was de cursus te volgen.Door deze manier van overdragen van kennis was al snel duidelijk dat iedereen er erg in geïnteresseerd was.

 

 

 

Deelnemers en cursusleiders BKD

 

 

Tijdens de cursus was al duidelijk dat de vele informatie en begrippen de deelnemers soms best zwaar vielen. Als deelnemer van de cursus was het duidelijk  dat  er voor gestudeerd moest worden. Op de examendag was ook duidelijk dat  er spanning was onder de kandidaten. De spanning is op een prettige manier begeleid en weggenomen .

Het examen is door iedereen met goed gevolg volbracht, enkele uitschieters met hele hoge scores , de complimenten voor hun, ook een gemiddelde welke ruim boven de score voldoende uitkwam. Als deelnemer zeg ik dat er voor gewerkt is, ook blijkt dat alle deelnemers serieus met hun sport bezig zijn. Het was geen kadootje , hier uit zie je dat ondanks door de pittige inhoud ,iedereen er mee bezig is.

 

 

 

 

Serieus moment , twee zwetende Argus-leden

 

 

PHV Argus heeft nu twee gediplomeerde Dresseurs , Eimert van de Zwet en Joop de Gruijter hebben beide met goed resultaat het diploma binnen, Eimert zelfs met een heel mooi gemiddelde van 9,5 .

 

 

 

31 januari 2010  Kringdag PHV Zwijndrecht

Heldere winterse zondag na sneeuwval op vrijdag , had PHV Zwijndrecht de beurt een oefendag voor de kring te organiseren. Ondanks koude en sneeuw waren de meeste clubs aanwezig , dus een volledige bezetting met combinaties.

Anton was al nummer 1 bij aanvang door het nummer wat hij had gekozen, Michelle was nummer 12 .

Springen was de oefening waarmee gestart werd, het punt van aandacht is voor beide deelnemers bekend. Gaan we ook aan werken eerdaags tijdens trainen is er ook een corrigerende prikkel op onze haag.

Kist was voor beide combinaties een oefening die goed verliep , ieder op zijn eigen niveau , dat is het fijne van zo'n oefendag, het trainen naar de plek waar je staat in het programma. Daarna door naar de man, Gamble groeit in zijn revieren , zijn aankomst is duidelijk, hij komt voor die vent , geen beet of pit , maar enthousiast en bewaken. Michelle deed het kort , aanblaffen en tijdens de comando's een pitje , mooi voor een hond op dit trainingsniveau.

Transport werd overgeslagen door onze clubleden, bewaken en voedselweigeren waren goed . Ginger was lauw , maar beet  toch goed in bij bewaken.

Beide combinaties waren goed bij stil zijn.

Middag programma op een besneeuwd veld , de pakwerkers hadden een zware taak, maar deden dit met klasse, gladde ondergrond en toch werk laten zien.

Gamble had de opening, en waarschijnlijk toch een timingsprobleem door gladheid, maar goed herstelt , in het middag programma komen altijd punten van aandacht naar voren, beide combinaties hebben weer zaak te verfijnen of te intensiveren .Michelle moet de prikkeband vergeten , de hond heeft zich later goed herstelt.

Kortom een fijne trainingsdag , leerzaam en gezellig, goede harmonie. Compliment naar PHV Zwijndrecht voor de organisatie en ontvangst.

21 januari 2010

Sneeuw van het veld , clubleden enthousiast , Koos mooi pakwerk maken, een leuke gast op de club. Een avond van goed gedisciplineerd trainen, iedereen voldaan, de draad is weer opgepakt na de winter , laat het weer het veld goed houden en zo door bouwen naar oefendag en keuring.

9 januari 2010 Oefendag PHV de Verdedigers te Oss

Weeralarm en waarschuwingen de weg niet op te gaan deden ons niet weerhouden van een bezoek aan deze oefendag.We waren geinformeerd dat de club net als verledenjaar het veld weer sneeuwvrij hadden gemaakt.De schone baan was bezand zo dat de meeste oefeningen en het stelwerk goed gedaan konden worden.

Winterse omstandigheden betekende wel een moeilijke start voor Anton die met geen mogelijkheid zijn aanhanger los kreeg , dus alsnog kwam met de hond op de achterbank. Ontvangst met koffie was goed ,negen uur starten betekende de kou in , wat fijn was gezien de dikke kleding je binnen weg zweette .

Springen , zoeken, volgen allemaal op het veld naast het clubhuis.

het zoeken van Gamble was gezien de moeilijke ondergrond goed, één stukje vergooien , maar toch alles gehaald.

volgen was netjes , kleine perfectie aan het om comanderen moet nog volgen.

Kist revieren was goed , helaas door de snelweg was het aankomen waarschijnlijk niet direct gehoord.

Man revieren hebben we de aankomstvan de hond kunnen zien , perfect schoon kort er achter draaien en goed doorblaffen , een tel stilgevallen bij oplopen van laatste twintig meter.

Voedselweigeren en bewaken  , waren goed , lovende woorden over de hond van de pakwerker betreffende bewaken. Sleuteltransport is ook netjes geweest, "zwijgen"was ook perfect.

Korte middagspauze gezien de dreiging van sneeuwval, een lekker broodje bal en een hele gevulde erwtensoep deed de inwendige mens weer goed .

Middagprogramma op een extra bezande baan was goed te doen, na alle mechelaars  was de Boef steeds het sluitstuk, bij de stok werden alle mensen aan de kant even stil en gaven extra aandacht aan de Gamble, na afronding van de oefening weer een compliment voor de hond en zijn geleider. Verdere programma liep allemaal netjes , Gamble werkte alles netjes op de arm af, gezien het aanbieden van de pakwerker van de arm.

Tevreden gewerkt door de inzet van de Vereniging en pakwerkers werd het tijd voor het gezellige "Brabantse"na praten en contacten onderhouden.  Na de nodige consumpties en gesprekken reden we laat maar voldaan weer richting Den Haag, met de wetenschap graag volgend jaar weer.

 

Kerst 26-12-2009

Als leden van de club wilde wij kerstavond niet trainen, maar wel compenseren met een training op tweede kerstdag, helaas was het verenigingsterrein niet geschikt voor goede hondensport, sneeuw en ijs maakten het onbegaanbaar, maar de tweede helft een gezellig samen zijn was goed vertoeven, alle clubleden waren enthousiast , een enkeling was verhinderd door persoonlijke verplichtingen of werk. Ook enkele gezinsleden hadden het plezier er bij te zijn. Zelfs werden we nog bezocht door andere hondensporter of passanten . Leuk als club buiten de sport ook informeel zulke gelegenheden te mogen hebben en die te koesteren als moment van leuk gesprek die saamhorigheid vergroten.

Complimenten voor de inspanning van Leo en Tineke er stond een geweldige tafel vol , de catering is ook dit keer weer geweldig verzorgd ook door inspanning van Thomas  en andere.

 

Trainingsdag 13 December 2009

Koude dag en leuke mensen , hondensport als inzet.Nieuwe combinatie op het veld Eimert met zijn jonge hond, Kyra een fraaie pup met pyjama broek, kruising  van goede afkomst.

Als vereniging heten wij  Wesley ook welkom, een sportieve vent die pakwerk mooi lijkt. Als club nemen wij dit serieus , onder begeleiding van Eimert en andere clubleden is dit de dag geweest dat Wesley zijn debuuut in het pak had.

Starten met revieren  en het ochtend programma , eerst een gecertificeerde hond, later een jonge hond.

Fraai om een jonge vent zo in het pak te zien bewegen.stel oefeningen  , niet  het uiterste  , mooi opgebouwd. we hopen Wesley  vaker te zien  en als helper te zien groeien .

Jonge honden genoeg , Argus heeft toekomst.

Kringdag 12 december 2009.

Een mooie winterse zaterdag , in de ochtend om zeven uur is na een vrijdag voorbereiding door Leo en Thomas , de kachel aangestoken, de koffie gezet. De Argus leden druppelen binnen, de werkers en vroeg opstaanders netjes op tijd, de praters en laatkomers iets later. De werkers maken het veld weer dicht na alle graaf werkwerkzaamheden van de konijnen , zoekvelden worden uitgezet, en het volgveld ook.

Alle clubs komen druppelsgewijs binnen, bakkie en gezellige praat is de mooie start van de dag, Meindert-Jan de Graaf en Edwin de Haan waren als pakwerkers vroeg en op tijd aanwezig.

ULO was afwezig als club en DOV delft had geen werkende honden voor deze dag. DOV was wel mooi aanwezig met jonge honden, De zij lijn stond vol met pups, en Dennis had al een hond die toch stiekum deelnam.

Elke keer leert een organiserende club weer over de dagindeling, als vereniging hebben de leden zich in gezet om alles snel te laten verlopen, 13 combinaties hebben de gelegenheid gehad om te trainen. Inzetten van de oefening en herhalen , daar is een kring dag voor. Tevreden naar huis gaan is de opzet. Edwin en Meindert Jan hebben zich als pakwerkers ingezet, steeds weer naar wens voor de combinaties, soms moesten oefeningen over, beide helpers deden dit met inzet.

Als PHV Argus keken wij terug op en dag met mooie sport en hopen dat alle andere verenigingen dit het zelfde hebben ervaren.

21 November 2009

Kringdag bij PHV D.O.V. te Delft

Zaterdag 21 november onder het genot van een najaarszonnetje twee Argusleden naar de kringdag. Anton Timmers als routenier en Bas van der Leeden als debutant met zijn MHx Max. Gezonde spanning was Bas niet vreemd, welke wij als vereniging ongepast vonden met zo'n leuke hond. 

Beide combinaties zagen de aandachtspunten om verder te trainen  en hadden best veel mooie momenten . Revieren was voor Max een oefening die op vreemd terrein moeilijker is, wat te begrijpen is voor een hond van 14 maanden. Daar in tegen ging Gamble zeer goed het bos in om de kist te zoeken en toonde aan dat de hond goed gegroeid is in het programma.

De middag was voor beide honden een positieve ervaring , ondanks  het slecht uitkomen van Max op de werp, een kwalitatieve hond als Max liet zondag zien  dat dit hem geen schade heeft gedaan.

Goed gewerkt en de coaching van de clubleden was ook goed , een fijne dag voor PHV Argus in de kring.

9 October 2009

 

Najaarskeuring bij PHV Rotterdam Zuid.

Nadat eerder dit seizoen Kees en Anton reeds een certificaat hadden behaald was het nu de beurt aan Joop.

Vrijdag 9 oktober was het zover. Dit was de eerste dag van de najaarskeuring in Zuid-Holland. Deze keer werd de keuring gehouden op het terrein van de PHV Rotterdam Zuid. De weergoden hadden het goed met ons voor. Weliswaar een beetje fris maar verder heerlijk weer met heel wat zon.

Joop had het rugnummer (of was het nu buiknummer?) 5.

De hele dag verliep een beetje wisselend. De ene oefening ging erg goed, de andere wat minder. Afdeling 1 is niet helemaal het favoriete gedeelte van Joop en Driekus. Hier werden dan ook wat punten verloren. Afdeling 2 was helemaal vol. Afdeling 3 is normaal gesproken het sterkste deel van Driekus. Ook deze dag heeft Driekus zeer goed werk laten zien. Het was alleen erg jammer dat het bewaken deze keer wat lauw ging en dat Joop bij het terugroepen net even te vroeg het commando gaf. Hierdoor ging er voor deze beide oefeningen totaal 25 punten verloren. Dat zijn dan dure punten. Het stelwerk van Driekus was daar in tegen weer erg goed, inclusief een super schijnsteloefening.

Al met al zijn Joop, en wij als club, weer een certificaat rijker. Certificaat PH1 met 379 punten. Joop, namens alle leden van de PHV ARGUS, van harte gefeliciteerd en heel veel succes met je jonge hond Rais.

Anton

 

3 October 2009

Trainen bij PHDC Katwijk , laatste keer "vreemd" terrein trainen en kleine puntjes bij slijpen. Na het intrainen bij Rotterdam-Zuid waren er op vrijdag nog enkele gedachten over bijwerken van "den Driekus" , springen was nog niet helemaal naar zin . Gastvrij werden wij ontvangen door de thuisblijvende leden van PHDC Katwijk , er was ook een delegatie naar het keuringsterrein in Rotterdam-Zuid.Eimert en Joop kregen alle vrijheid  en hulp. De  schutting van Katwijk was perfect voor de  trainings gedachte. Alle mogelijkheden gekregen tot trainen. Kist was oook goed en man ook, voedsel en bewaken ook goed. Transport met de sleutels perfect, een mooie steloefening gedaan. Leuk dat je met sportvrienden meer doet als wat je van plan was, het enthousiasme van de leden van Katwijk was groot.

 

1 October 2009

Intrainen voor de najaarskeuring bij Rotterdam-Zuid. Donderdagavond was een dag dat Koos Streur tijd had om het pak te dragen voor het intrainen bij Rotterdam-zuid , Joop en Anton en Eimert hebben de file's ook overwonnen, dus laat kwamen we aan.

Direct naar het water, voordat het donker werd. Driekus toonde goed bij het water , op zijn spectaculaire rustige manier starte hij de oefening overzwemmen, iets scheef , wat kan door de breede ruime kant aan de andere zijde, en recht terug. Volgens Anton geen verlies van een puntje, apporteren was ook goed.

Daarna springen , bekende probleem, even nog aan werken , maar dat mag verder ook geen puntje gaan kosten.

Bewaken was Driekus iets brutaal , maar dat is alleen mooi voor deze hond. Terugroepen was heel mooi, en de stok was ook goed. Koos heeft goed gelopen en mooi werk gemaakt.

Kortom niet alles gedaan , maar genoeg om de hond op deze locatie vertrouwd te hebben gemaakt. Fijn getraind .

15 September 2009

Training met ULO leden , Frank Rotscheid belde of ze met hun keuringshond nog even mochten werken op ons verenigingsterrein om te zien waar nog aan gewerkt moest en kon worden. Twee andere honden van ULO trainde ook mee , was een drukke avond op de club. Toch was het werk optijd gedaan. Twee pakwerkers op het veld , het liep goed.

12 September 2009

Oefendag de Waker in Teteringen , Anton en Joop hadden een uitnodiging om deel te nemen , andere clubleden ook mee, Eimert om te helpen en Leo en Michelle voor de supporting. Helaas door misverstand kwamen we iets laat aan, dus direct lopen met de hond starten met zoeken , verder was het ochtendprogramma goed verdeeld , veel combinaties hadden problemen met de "kist" , daar werd veel tijd verloren. Onze honden hadden ook alle tijd nodig , wat voor goed revierende honden bijzonder is. Springen was voor Joop nog iets waar aan gewerkt moet worden, het middagprogramma was heel goed voor ons . De clubleden waren ook nog succesvol in de verloting, was een gezellige trainingsdag met een beeld dat vertrouwen geeft voor de keuring .

09-09-09

Vergadering betreffende kring heeft plaatsgehad, bekijk de webpagina betreffende de kring den haag

2 september 2009

Binnen gekomen nieuwsbrief van de Graaf van Vlaanderen. Ook bedanken wij alle andere mensen die blijk van waardering hebben gegeven via mail of persoonlijk. Als vereniging geeft ons dit moed om het komend jaar deze dag  weer te organiseren. Hopen dat de Boevenmensen die er helaas niet bij waren dan ook plaats voor deze dag in hun agenda maken.

Nieuwsbrief Bouvier KNPV oefendag PHV ARGUS Den Haag

 

Zaterdag 29 augustus 2009.

 

Beste vrienden,

 

Het was alweer een geslaagde dag vorige zaterdag. De opkomst was meer dan behoorlijk. Eigenlijk zelfs meer dan verwacht. Want hoewel het weer de avond en nacht ervoor niet zo schitterend was geweest, was dat zaterdagmorgen heel wat anders. Er werd nog gevreesd dat het weer alsnog als stoorzender zou gaan fungeren. Maar één voor één kwamen de deelnemers én toeschouwers zich melden. Een opluchting voor organisator van het eerste uur Anton Timmers en zijn club. Op een bepaald moment, tegen de namiddag aan, werden er toch een honderdtal mensen op de oefenterreinen gesignaleerd. De Graaf van Vlaanderen heeft met veel genoegen ook de schouders gezet onder dit evenement.

En hoewel het in hoofdzaak een KNPV-oefendag zou worden werd er voldoende tijd vrijgemaakt voor een IPO demo/oefendag en ook voor het gehoorzaamheidsprogramma werd de nodige tijd beschikbaar gesteld. Met dank aan de voorzitter en de clubleden. Deze beide sporttakken werden duidelijk becommentarieerd door de kenners in het vak. Wat het voor de buitenstaanders een pak interessanter maakte.

Voor het KNPV-gedeelte konden we rekenen op de bijstand van bestuur en clubleden. En de helpers Marinus Moerland en Martijn Eijbersen hebben uiteraard ook prima werk geleverd. Komt daar nog bij dat een heel enthousiast publiek van alles heeft genoten. In de voormiddag werden de gebruikelijke gehoorzaamheidsoefeningen geoefend. In de namiddag was er ruim de tijd voor het stelwerk.

 

 

Martijn Eibersen in actie

 

Er werd zowel tijd gemaakt voor gevorderden als voor begeleiders die wel even wilden ‘proberen’. En dit zowel voor de gehoorzaamheid als voor het bijtwerk. Niks moest, alles kon.

Publiek en deelnemers hebben derhalve genoten van deze meer dan geslaagde dag. Het was uitermate sportief en de positieve invloed van alle deelnemers, toeschouwers en organisatoren maakten er zo een succesvolle dag van.

Wij, GvV, keerden tevreden terug. Met dank aan de organiserende club.

 

Groetjes,

 

Rik Cleys, Herman De Vos, Noëla De Witte, Christel De Westelinck

 

30 augustus 2009

zondag 30 augustus na een dag drukte met zwarte honden, een fijne trainingsdag met enkele leden van PHV Katwijk en Omstreken , goed getraind en de keuringshonden weten waar ze nog kunnen verfijnen om de puntjes te slijpen. Ook fijn om weer eens op een andere helper te werken, mooie leerzame ochtend geweest. Altijd welkom, als er zo fijn getraind kan worden.

 

29 augustus 2009

KNPV oefendag Bouviers

Afgelopen zaterdag 29 augustus heeft de PHV ARGUS in samenwerking met de Graaf van Vlaanderen een trainingsdag georganiseerd voor geleiders die met een bouvier een KNPV programma beoefenen. Dit is een bijzonder geslaagde dag geworden. Fantastische sportieve deelnemers, geweldige helpers (Martijn en Marinus, normaals hartelijk dank), goede organisatie, mooi weer, uitstekende verzorging in de kantine, etc. etc. Tijdens de "pauze" hebben een aantal IPO honden onder de bezielende leiding van Frank Verburg en Carmen en Freddy Stouten en Elise Lasese een ontzettende leuke en goede demonstratie gegeven. Tevens is er door de bekende Belgische africhter Willy Adriaenssens een uitleg over het aanleren van speuren bij honden gegeven.  Ook dhr. Lippens heeft zijn bijdrage geleverd door een demo te geven van het Belgische gehoorzaamheidsprogramma. Mensen allemaal ontzettend bedankt voor jullie inzet. Geweldig gewoon. Na de pauze hebben de KNPV honden de accommodatie weer in beslag genomen en er een heerlijke oefensessie van gemaakt. Voor de een verliep het allemaal wat beter dan voor de ander, echter een ieder heeft kunnen oefenen zoals hij wilde. De inzet van de helpers was hierbij weer geweldig. Een ieder heeft wat leermomenten meegemaakt die weer gebruikt kunnen worden in de volgende trainingen. Hierbij een paar foto's. Tevens hierbij de link waar nog veel meer foto's op staan van deze dag. Zie hieronder. Dit met dank aan Martijn Eijbersen en zijn vriendin Iris Kouwenhoven die de foto's heeft gemaakt.

http://picasaweb.google.nl/martijn.eijbersen/BouvierOefenDag290809?feat=directlink 

 

 

14 augustus 2009

Helaas door spontaniteit en praten zonder agenda op tafel is de afspraak met Borack geanuleerd , graag nodigen we hun club uit en gaan we eens op visite.

9 augustus 2009

een zondag in de vakantie periode , weinig honden op de club en goed bezoek, Robert Tromp en John Hoogervorst en pakwerker en leuke clubleden van PHV Katwijk e.o. kwamen hun leden ondersteunen om een keer uit te trainen en zien hoe de hond staat.

Door de inzet van "kees" was er altijd een keurmeester attent  en werd er een situatie gecreerd, welke zorgde dat de hond lekker zijn werk kon doen. Voorprogramma werd gedaan door de helper van Argus , daarna trad de enthousiaste Maarten , helper van Katwijk e.o. op het veld en deed goed werk .

Argus-leden hadden zo een een vreemde helper en de keuringshond van PHV Katwijk een goed trainingsmoment.

Robert  zijn hond staat er goed voor en als PHV Argus is dit een mooie dag en zijn jullie welkom om nog een keer laatste puntjes te slijpen op vreemd terrein.

Als vereniging staan wij open voor bezoek  en trainen op keuringsniveau.

 

1 Augustus 2009

 

Trekker-trek Koudekerk

zaterdag 1 augustus 2009 was PHV DOL de club die op dit mega evenement de demonstratie Politiehonden mocht verzorgen. Vrienden zo als we zijn was Joop de Gruijter ook graag bereid om de club van Herman Hozee en zijn leden aan te vullen.

Vroeg moesten we aanwezig zijn en kregen de mogelijkheid om zelf een ruimte af te zetten die we nodig hadden voor de oefeningen. Dranghekken geplaatst en er was een leuk stelveld , een scherm om de pakwerker vandaan te laten vertrekken, kortom de accommodatie was mooi.

Drie Demo’s hebben we gegeven , het programma van de KNPV showende , alle honden aan de bak.

Jonge honden lekker laten werken  duidelijk een oefenmoment, oudere honden lieten zien dat  ze het programma kenden, en soms eerst even opkeken van al dat publiek. Het show bloc van Herman en Brian was een succes , mooi moment  voor Daan die de warme dikke jas aan had even de rust te hebben, zijn werk was bij de hoge temperatuur en luchtvochtigheid een ware uithoudingsslag.

Publiek was geamuseerd, honden geshowd als sociale honden tijdens rust momenten , geleiders een schitterend oefenmoment, heerlijk te zien dat een hond brutaal wordt, dit gebeurt op de keuring ook, en weten terug te zetten.Leuk ook dat de clubleden van PHV Argus ook hier hun gezicht lieten zien en beslissingen ondersteunt hebben, terug roepen goed , en een perfecte schijn voor Driekus.

Klaar en daarna even een biertje,   dan een compliment naar alle leden van PHV  DOL , publiek kwam meerdere malen zeggen dat het een mooie demonstratie was .

Gaaf om zoiets neer te kunnen zetten en de waardering te voelen.

19 juli 2009

Zondag 19 juli weer een dag lekker trainen met PHV DOL, voor 8u30 waren de eerste er al, koffie en op naar het waterwerk.Goed  gewerkt daar en terug naar de club en daar met zijn allen eerst koffie gedronken en de taakverdeling en indeling gedaan van de dag. Clubleden deden een stapje terug om de gasten alle ruimte te geven om te trainen, ook was er een nieuw aspirant-lid welk gelijk meetrainde met zijn hond.

Iedereen trainde naar zijn eigen wens wat als ontvangende club weer leuk is om te zien hoe andere het doen. Het pak is voor het voorwerk aangedaan door een Argus-lid , later liep de conditionele Daan samen met een Argus lid na zelf zijn werk te hebben gedaan, de rest van de oefeningen.

Niet alle oefeningen waren direct helemaal perfect, maar alle tijd werd genomen om de oefeningen over te doen en goed af te sluiten.

Afdeling 4 was de gezellige afsluiting van de dag met de bekende discussie over de gehaktballen en dit onder het genot van een biertje en haagse muziek.

 Leuk dat twee clubs zo lekker met elkaar door een deur kunnen, tot een volgende gezamelijke training, PHV DOL jullie zijn gezellig .

4 juli 2009

Jubileum 100 jarig bestaan , en nominatie wedstrijd Object , tevens PH 1 Kampioenschappen en selectie voor NK PH2.

Mooie dag , helaas had de afdeling als organisator enkele tegenslagen, deze tegenslagen deden aan de sport niets af.

Mooi werk gezien van de helpers en de honden en geleiders.Onze interesse ging uit naar  ons clublid "Kees"U. Cetin , welke zich graag wilde kwalificeren voor Eindhoven de NK in september. De dag  liep niet helemaal naar tevredenheid, hond niet aangekomen bij de kist , wat ons verbaasde , het is een goede revierder, verder kleine puntjes verloren in de ochtend. De  middag was de hond sterker als verwacht, starts kwijt en enkele andere puntjes, jammer de hond is goed en de inzet van trainen moeten we anders doen. Frank Rotscheid was duidelijk goed voorbereid , gefeliciteerd met de 355 pnt.

 

 

PHV DOV Delft  was een goede gastheer, soms een lauw biertje, maar verder mooie sport.

Voor de uitslagen KNPV afdeling Zuid-holland

1 juli 2009

Na lange tijd wachten toch de laatste foto's van de voorjaarskeuring op de site , deze foto's zijn gemaakt door Rogier Arensman.  Fotoalbum 1  Fotoalbum 2

30 juni 2009

Inwezen trainen voor de nominatiewedstrijd Object, Kees en Buddy staan er goed voor, laatste weken constant goed gedraait, springen was goed, meeste clubleden waren mee en we hebben weer goed getraint.  Leuk dat iedereen zo betrokken is bij  de club  en zaterdag kan Kees kijken of we het met ze allen goed hebben gedaan.

 

26 juni 2009

 

Uitreiking africhtingspelden.

Vrijdagavond 26 juni heeft Anton Timmers op de algemene ledenvergadering van de Nederlandse Bouvierclub (NBC) 3 africhtingspelden in ontvangst mogen nemen. Anton is al 33 jaar lid van de NBC en op aandringen van vrienden, Carmen en Freddy Stouten, heeft hij een lijst ingevuld met daarop de resultaten die hij met zijn Bouviers de afgelopen 30 jaar heeft behaald. Ieder resultaat levert een bepaald aantal punten op. Na het optellen van deze punten bleek dat dit maar liefst een score opleverde voor  zowel de bronzen, de zilveren en de gouden speld. Ondanks dat er nog een paar leden van de NBC africhtingspelden ontvingen, waaronder de reeds genoemde Carmen en Freddy, werd er speciale aandacht gegeven aan het feit dat  zover bekend Anton het eerste lid van de NBC is die deze onderscheidingen heeft verdiend met resultaten die in de KNPV zijn behaald.

 

 


 

 

Het was voor Anton een bijzondere avond en een behoorlijk stuk erkenning voor zijn training met zijn geliefde ras: de Bouvier.

 

20 juni 2009

Zaterdag wezen intrainen bij PHV DOV in Delft met "kees"U .Cetin met Buddy, voor de nominatie wedstrijd op 4 juli tevens evenement voor 100 jarig bestaan van de afdeling Zuid-Holland. Oefeningen gedaan die locatie gebonden zijn. Voor het programma object hebben we gesurvilleerd , en gezocht  en de kist gedaan,overval geleider gedaan.

Springen was even weer wennen, we bedanken PHV DOV  en Dennis v.d Hoorn voor de inzet en grote wandeling door het Delftse Hout.

Met veel mensen gaan wij hopen dat we iets unieks neer gaan zetten,  de eerste turk in Eindhoven op de nationale wedstrijd die voor onze club naam maakt . de club gaat er voor :)

we gaan nog een keer in oefenen bij de bevriende club DOV

7 juni 2009

Zondag 7 juni een dag uitwezen trainen bij de ons bevriende club PHV DOL in Leiden , de ontvangst was leuk, er was een party tent neergezet en de koffie was heerlijk. Zes Argusleden waren aanwezig en  tijdens de koffie werd de trainingsplannen doorsproken , Herman had een goede regie. Argus leden namen taken op zich en de leden van PHV DOL zetten zich in , goede harmonie siert zulke samenkomsten. Het ochtend programma werd uitgebreid geoefend, hier en daar scherpen we elkaar door op de kleine puntjes te letten. Een tweede ronde koffie werd met de nodige humor gedaan  en we gingen door voor het man revieren en het bewaken en voedselweigeren. Alle oefeningen werden met rust gedaan en Willem en Daan deden het pakwerk met plezier, wat ook bleek tijdens de steloefeningen. Mooi hoe alle tijd wordt genomen voor de oefeningen iedereen kreeg de tijd om goed vooraf de oefeningen en de wensen door te spreken. Ieder kreeg alle gelegenheid om te trainen zoals je wilt, Anton lekker de schijn paar keer herhalen met Gamble, niets te veel:).  Gewoon toppie zoals we ontvangen zijn. Eimert heeft met Santa ook mooi op vreemde heleper de achteraanval kunnen doen en Willem heeft zijn jonge lichaam geweldig ingezet om zo'n jonge hond lekker te laten bijten.

Afdeling vier bestond uit de gehaktballen compititie , we publiceren de uitslag niet, we gaan voor een herhaling we willen de kwaliteit best nog eens proeven. Gehaktballen op, worst op, brood bijna op ,het was goed :)

Complimenten voor deze club en de sfeer , sportvrienden samen , gaan we vaker doen.

 

30 mei 2009

Zaterdag 30 mei is een drukke dag voor PHV Argus 3 leden naar de oefendag van PHV de Bommelerwaard en 2 leden naar de officiele openening van PHV Katwijk e.o.

Anton Timmers en Andrine van Nouhuys bezochten de opening van PHV Katwijk waar zij lof spraken over de organisatie en manier van ontvangst op deze mooie dag, de leuke manier van de ceremonie voor het hijsen van de vlag, en de vele bekende die daar werden ontmoet.  De haring en wijn en andere dranken waren goed georganiseerd , complimenten en een mooie toekomst voor PHV Katwijk op hun nieuwe locatie .

PHV Argus bezoekt graag oefendagen in het Brabantse land, en heeft al verschillende clubs waar zij graag komen en een band mee hebben gekregen. Bij bezoeken aan deze oefendagen hebben wij ook contactgelegd met PHV de Bommelerwaard, en waren blij de uitnodiging voor deze oefendag te krijgen. Drie leden en 1 hond gingen richting Aalst naast Zaltbommel. Hagenaars zijn mannen van de tijd en kwamen exact op tijd aan, direct beginnen en de ontvangst was leuk, oefenen en ook echt de gelegenheid krijgen de oefening over te doen. Het ochtend Programma was gezien de combinatie( Joop en driekus) postitief , volgen een beetje lauw, zoeken goed revieren goed  springen bevestigt, en leuke respons en medewerking van de organiserende club.

Leuk is ook om in het Gelderse randje, Brabant en Zuidholland andere afdelingsleden te ontmoeten. Na de pauze het middag programma met drie goed werkende helpers en een organisatie die weet om er een goedlopende dag van te maken. Als geleider heb ik alle oefeningen positief ervaren en heerlijk getraind .

Volgend jaar graag weer een uitnodiging, ander clublid naar deze fijne dag. Hoop deze mensen graag ook eens op onze locatie  te begroeten, en hun net zo'n dag te geven.

20 mei 2009

leuk verslag op de sitevan afdeling Zuid-Holland over de keuring van 16 mei 2009 en deze is ook in het verenigingsorgaan de Politiehond geplaatst.

16 mei 2009

PHV Argus feliciteert iedere deelnemer met het behaalde resultaat op de voorjaarskeuring.

 

Speciaal de clubleden U.Cetin met zijn hond Buddy en Anton Timmers met zijn hond Diëgo , beide hebben een heel mooi Objectcertificaat behaald.

"Kees"U. Cetin 349 met lof en 25 pnt voor extra oefening

Anton Timmers 348met lof en 23 pnt voor extra oefening.

16 mei 2009

Keuring is gelopen of nog bezig, zodra de uitslagen bekend zijn worden deze zo snel mogelijk geplaatst, voor uitslagen klik hier

 15 mei 2009

Na een periode van inspanning laatste klussen gedaan, meeste leden hebben de tijd vrijgemaakt om te helpen, op een ontspannen manier is alles gerealiseerd.Partytenten opgebouwd , veld nagelopen op konijnengaten, brandnetels gemaaid, gesnoeid en ook de voorraad aangevuld om de innerlijke mens tevreden te stellen. De keuringscommissie is welkom, en de deelnemers zijn het al lange tijd, op naar de keuring, succes.

=============================================

Zaterdag 11 April heeft Koos Streur met succes de toetsing gedaan voor de Bond van de Diensthond. De locatie was een pand met bedrijfsterrein in de Amsterdamse Hemhavens.Het resultaat was 268 pnt. , spanning op de dag koste enkele puntjes, maar het papier is binnen. foto's volgen . PHV Argus wenst Koos een leuke baan als hondengeleider,

 Drukke periode

Afgelopen zaterdag is de laatste zaterdag intrainen voor keuringshonden geweest , daarna ook nog de dinsdagavond , PHV Argus hoopt iedereen genoeg trainingsmomenten te hebben gegeven.
 

Bekijk de enquête die als submap aan de keuringsdag is gekoppeld.

Goed certificaat is waar wij als clubs naar werken, PHV Argus hoopt dat alle deelnemers een goed certificaat halen, op zaterdag 16 mei.

Publiek is welkom , iedereen een mooie keuring.

=========

Zondag 4-12-2011 Trainen bij Willen is Kunnen te Schijndel.

========

Zondag 9-10-2011, Najaarskeuring te Delft bij DOV

Zondag 9 October was de dag voor de certificering van Bas en Max , bij aanvang van de dag waren de sterke en andere kwaliteiten bekend. Na een dag Max aan de keurmeesters te hebben getoond , sloot Bas de dag af met een goed certificaat en veel complimenten over het middag programma. Proficiat ! 398 pnt. Mooi hoe als vereniging je mee hebt kunnen leven naar deze mooie prestatie. PHV D.O.V. bedankt voor de intrainmomenten en de organisatie en goede ontvangst op al die dagen. Verslag wordt uitgebreid en foto's en video's zijn welkom .

Zaterdag 10-9-2011,Oefendag PHV de Waker in Teteringen

Afgelopen zaterdag 10 september hebben Bas met "Max" en ik met "Buster" meegedaan aan de jaarlijkse oefendag bij de PHV de Waker in Teteringen. Zoals we van Mario en zijn clubgenoten inmiddels gewend zijn was alles weer tot in de puntjes verzorgd. E.e.a. was weer vlekkeloos georganiseerd. Het weer was warm en enigszins benauwd (drukkend), maar het was in ieder geval droog en dat is toch altijd heel wat waard. Bas die in oktober met Max voor de keuring gaat heeft zeker een hele nuttige oefendag gedraaid. Hier en daar zijn er nog wat puntjes waar de laatste weken aan gewerkt moet en kan worden, echter Max liet zien dat hij uit het goede hout is gesneden. Dit soort dagen zijn altijd bijzonder leerzaam, zowel voor de hond als zeker ook voor de geleider. Hopelijk kan Bas de gedane ervaring meenemen naar de keuring en daar een prachtig resultaat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PHV Argus  | antontimmers2010@gmail.com